Vélemények
Írd meg a véleményedet az edzésekről!
   
Név:
E - mail:
Kérdés:
 

 

Kedves János!

Elnézést, hogy csak most írok sok minden történt már, amit megosztanák veled.

Először is gratulálni szeretnék a Fitnes Day programhoz, szenzációs volt nagyon szép számmal jöttek az emberek mozogni. Úgy látom igazi vezéregyénisége vagy a sportnak itt Mohácson, rengeteg embert megmozgatsz, ami nagyon szép teljesítmény. Szép azt látni, hogy egykor magadért a te sport teljesítményeidért harcoltál most meg másokért és másoknak nyújtasz segítséget.

Bízom benne, hogy a kezdeményezéseid ill. a tevékenységeid nagyon sok követőre talál még, mert ezáltal mindenki egy jobb, egészségesebb életet élhet. Érdemes rád figyelni!!!

Az utcán hallottam: két nő beszélgetett a Fatkiller Fitbox-ról, mondja az egyik (aki már jár edzeni)

"gyere el te is nagyon jó, tudod ez olyan, mint a méz, egyszer megkóstolod, és beleragadsz)

Ezt én is igazolhatom!!!

A múltkori "gyors fogyókúrás" cikked egy kicsit megerősített abban, hogy meg kell írnom együtt működésünk tapasztalatait.

Gyors vagy nem gyors, fogyókúra vagy sem, szerintem inkább az a megfogalmazás helyes, amit te is mondtál "életforma- életmód", ez lehet, hogy nem gyors, de a leghasznosabb. Ezt kialakítani egy folyamat, viszont mindennél hatásosabb és egészségileg nélkülözhetetlen.

Márciusban mikor a segítségedet kértem testem-alakom formálására, készítettél egy programot, amit én igyekeztem (igyekszem) részletesen betartva végezni. Akkor és most is az volt a célom, hogy alakomat ill. testemet formáljam olyanra, ami számomra elfogatható, magamnak megfeleljek.

Így a kezdetkor nem álltam mérlegre, nem méregettem magam centivel, mert az érzéseimnek és a szememnek szerettem volna megfelelni. Az izom és a zsír fajsúlya nem megegyező ezért is nem a mérleg érdekel.

Elkezdtük a Krisztivel közösen alkalmazni a tanácsaidat étkezés, mozgás, gondolkodás stb.

Két hónap elteltével számomra óriási eredményeket tudok felmutatni, ami személyes példa arra, hogy milyen jól működik programod.

Étkezés: folyamatosan alkalmaztuk a receptjeidet (hazudnék, ha azt írnám 100%-osan) (90%)

Csak úgy, hogy szeretetből étkezzünk ne muszájból és undorral, ezt meg is tanultuk, megszerettem a salátákat, müzlit, zöldségeket, halat, szóval szép "lassan" kialakítottunk egy olyan étkezési szokást, aminek az alapja a te út mutatásod, mikor, mit, hogyan, mivel, mennyit. Az étteremben már nem a "csülkös babot és a pörkölteket keresem".

Szóval a legjobb az, hogy kialakult bennem egy olyan tudatos étkezési szokás, amit nagyon szívesen és nem erőltetve alkalmazok. Biztos vagyok benne, hogy hosszú távon komoly eredményeket fogok elérni.

Húsvétkor voltunk a családdal egy Szállodában Wellness hétvégén és nagy örömömre nem arról szólt, hogy együk végig az ínycsiklandozó ételeket, hanem olyan természetesen kiválasztottuk a számunkra megfelelő nem túl terhelő ételeket, nem terültünk ki vacsora után hanem könnyedén, sokat szórakoztunk együtt (sokkal jobb így).

Tehát nem kellenek "csoda szerek" a csoda mi magunk vagyunk és a természetben mindent megtalálunk, ami a csodához kell, csak egy kis oda figyelés szükséges, ami megtanulható.

Ha az ember tudatosságot alakítja ki, tanulja meg nem kell többet fogyókúrázni.

Igaz ez nem gyors és nem egyszerű, de egy életre szólhat és hozhat hasznot egészségileg.

Már megtanulhatta volna az emberiség, hogy ahol gyors és erőfeszítés nélküli sikereket kínálnak (bármely területen az életben) onnan menekülni kell!!

Sport: a javasolt mozgást sem hagytam el a heti két Fatkiller Fitbox-ra nagyon figyelek, ami szintén nagyon jól esik és nagyon jól érzem magam köztetek. A heti kettőt emelhetném, de most ez esik jól, mindig azt teszem, amit szívesen teszek. Hétvégén egy napon szoktam kondizni, néha egy kis x-co és, amint tehetem kerékpározok. Amit fontosnak tartok, hogy szokásommá vált a sport, a wellnessen is olyan szabadidő programokat kerestünk, ami mozgás alapú, nagyon jó érzés így élni.

Érdekesség: eddig sem voltam egy alkoholista típus, csak nagy alkalmakkor ittam szeszt, de most valahogy nehezemre esik inni, álmos leszek nem lesz jó a közérzetem, a szervezetemnek nincs szüksége rá (szemetekre). Ennek örülök, és olyan érdekes.

Tehát összegzésként: azt nem tudom hány kiló vagyok, viszont már nem is fontos.

Amit tudok, két lyukkal szűkebbre kell húznom a nadrágszíjamat, a régi ingjeim lötyögnek rajtam, a pólók nem feszülnek, a testtartásom sokkal egyenesebb lett (a kocsiban teljesen rá simul a hátam az ülésre), könnyebben megy a hajolgatás, nem vagyok olyan fáradékony, feszes a testem (van izmom) sokkal-sokkal jobban érzel magam, nőtt az önbizalmam szóval.

Természetesen még nem értem el a célomat, hiszen ez egy út, amit elkezdtem és folytatom tovább, mivel jól érzem magam és egyáltalán nem megerőltető. Ami még számomra fontos egy nagyszerű példát mutatok a gyerekeimnek és az egész családomnak( hisz ők a legfontosabbak számomra).

A fogyókúra helyett az életmód váltást, választottam ezt tudnám javasolni mindenkinek.

A programod tehát hibátlan, pedig csak 90%-ban tartottam be.

Köszönöm a sok jó tanácsot és segítséget, amit eddig is adtál megyünk az úton tovább.

"Nem csodaszerek kellenek a csoda te magad vagy"!!!

További jó egészséget és sok sikert kívánok.

-Walter Józsi -

Kedves János!

Ezúton is gratulálni szeretnék neked és a csapatodnak egy fergeteges Tao Bo bált szerveztetek.

Már a fogattatás is egy szívből jövő, személyre szabott bánásmódot tükrözött, a szerényen, de elegánsan megterített asztalok mindenkinek foglalása alapján zökkenő mentesen teltek meg.

A megnyitó beszédből mindenki átérezhette munkásságod jelentőségét és elhivatottságodat, végre valaki nem csak beszél, hanem cselekszik és megmutatja, hogy ebben a kis városban is ("ahol semmire nincs igény") lehet maradandót alkotni és valóban generációkat megmozgatni. Hisz a mozgás nagyon fontos része lenne mindenki életének, amihez te munkásságod által teret adsz, és összefogod a mozogni vágyó embereket, sportágtól való tekintet nélkül, amit a bálban valóban tapasztaltunk.

Rendkívüli precizitással szinte óramű pontossággal zajlottak az események jobbnál- jobb programok, és a fáradhatatlan zenekar fergeteges hangulatot varázsolt. A tombola felajánlásokon is látszott az emberek, vállalkozók ("akiket állítólag nem lehet megmozdítani") összefogása egy nemes ügyért, egy elhivatott tevékeny emberért.

Szinte észre sem vettük, hogy reggel lett oly tartalmas és szórakoztató esténk volt.

Ami még nagyon szembe tűnő volt, hogy más rendezvényekkel ellentétben nem kellett minden sarokba és az ajtókba "kigyúrt" biztonsági őr, nem volt tolongás és zsúfoltság, hanem kulturáltan szórakozó emberek sokasága.

Lehet, hogy példát kellene venni a szervezésről több rendezvény szervezőnek, és akkor nem lenne tragédia?

Köszönjük neked, hogy kézbe veszed ezt a nem egyszerű feladatot, amely az embereket változás útjára tereli és egyengeted az utat. Bízunk benne, hogy a segítségeddel és példamutatásoddal egy élhetőbb világ elé nézünk.

Munkádhoz további sok sikert és jó egészséget kívánunk

- Walter család -

Manyi véleményét olvastam ma, s úgy érzem ezek az
én gondolataim is, amióta eloször elmentem egy kolléganom, Anita
kísérojeként elso alkalommal "TAE BÓZNI" nekem szintén létfontosságú lett,
amit nem pótol semmi.
Köszönöm neked, János
- Ica -

Kedves Laci!
Szeretnélek vállon veregetni, kezet rázni veled, hogy ilyen szeretettel , de
nagyon egyértelmuen leírtad Edzo'bának a véleményedet. Remélem elgondolkodik
rajta, és a jövore nézve szemelott tartja az általad és mások által is már
megfogalmazott tényállást, hogy nem szabad elfelejtenie, hogy honnan is
jött, mit csinált - nem is akárhogy - és nem zárja ki magát az evezés
varázslatos világából. Reménykedjünk, hogy elgondolkodik, és lesz lehetosége
változtatni a mostani passzívításán.
Üdvözöllek kedves Laci.
- Egy Fatkiller Fitbox harcos -

Kedves Öreg Sztár!

Ahogy figyelemmel kísérem a Fatkiller Fitbox óráidat le kalappal amit csinálsz! Ebben a kisvárosban ennyi embert megmozgatsz, az nem semmi! És még ilyenkor is amikor kint 35-37 fok van és a teremben sincs kevesebb, ilyen sok ember tisztel meg a jelenlétével, ez érted szól!

De eggyet azért ne feledj el, mégpedig, hogy honnan jöttél, te vén f...! Evezös voltál és vagy is. Többszörös veterán világbajnok, és az idén még lapátot sem fogtál a kezedbe. Tudod, hogy a Csepeli Nyolcas vár rád?

Baráti üdvözlettel és tisztelettel:

- Laci -

Nagyon tetszik az oldal, bár én nem Fatkiller Fitboxozom jógázni járok-, de az óráink végén mi is élvezhetjük a ritmust, az "edzo-bá" utasításait ami felszurodik az edzésünk útólsó háromnegyedében. Részt vettem a STAR FITT EGYESÜLET által szervezett programokon (két éve és most is)nagyon jó programnak tartom, mert én is így kerültem 2 éve a jógások közösségéhez, és a most bemutatott óra után is többen érdeklodtek, hogy hogyan lehet csatlakozni.
Mindegy, hogy hány évesek vagyunk, mindegy, hogy melyik mozgás vonz bennünket, lényeg, hogy csináljuk, mert örömet okoz. Sajnálatos, hogy a város élsportjának a vezetoi érdektelenségükkel tisztelték meg a rendezvényt, de hát ez oket minosíti! Mi akik ott voltunk jól éreztük magunkat, élményt kaptunk és adtunk is a bemutatókkal.
- Manyi harcos novére -

Nagyon tetszik az oldal! Az evezos rovat tökéletes  és a kokemény igazság
van leírva, ajánlom az oldal látogatóinak!

EvezosTaeBo harcos! ;)
- kisegér -

Mindenkinek az elismerés adja az új motivációt a
tehetsége mellé... - gratulálok az eredményeitekhez! :-) 
- Sándor -

Kb. 2 éve járok Fatkiller Fitboxozni - és ammellett, hogy sokat javult a kondim, az
állóképességem - nagyon megszerettem az edzéseket! Szó szerint hiányérzetem
van, ha valamilyen oknál fogva kimarad egy-egy óra Fatkiller Fitbox az életembol.
Kedvenceim: az ütések és a rúgások, melyek során Edzo bá és a hangos, rapid
zene ösztönöz arra, hogy ne adjam fel még akkor sem, ha már fáradok.

Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen nagyszeru, mohácsi csapat tagja lehetek!!!
BRIGI HARCOS :)

- Brigi -

Nagyon jó, lendületes zenékre edzünk, szerintem ez is nagyon sokat segít a hangulat felpörgetésében. Az edzés technikailag jól felépített, minden izomzatot (még azt is amiről nem is tudtam, hogy van) át mozgat. Az edzés nagyon eredményes, ha rendszeresen járok és betartom az étkezési tanácsaidat is (amiket edzés mellett nem nehéz, csak egy kicsit kell oda figyelni) nagy eredményeket lehet elérni a fogyásban, alakformálásban az ismosításban.
- Erika -

Jó dinamikus zsírégetőnek találom és mellé nem unalmas. Másrészt ki lehet vele adni a felhalmozódott energiát.
- Angéla -

A csapat nagyon jó és lendületesek, kemények az órák. Nem egy lightos aerobic óráról van szó és ezért tetszik.
- Adél -

....dinamizmus, hangulat, jó edzésterv, jó zene
- Tünde -

"Kábítószer"!!

Aki ismer tudja, hogy gyerekkorom óta rendszeresen mozgok, pontosabban futok. Beépült az életembe, olyan mint a "kábítószer".

2006. novemberében egy nem szokványos sprotnapra mentem el. A városban létező több, szabadidős, legfőképp felnőtteket tömörítő, kisebb nagyobb bázissal rendelkező, lelkes edzők, és tanítványaik részvételével, számomra ismeretlen mozgásformákat láthattam, illetve, próbálhattam ki. Bénáztam, úgy ahogy, egy futás monotonságához szokott valaki, de a jó hangulat, a "van a levegőben valami" kellemes érzete, áthidalta a sikertelenség megnyilvánulásait. Ezen a napon történt valami, és számomra is érthetetlen, hogy miért mentem el egy hét múlva, arra a bizonyos Fatkiller Fitbox edzésre.

Tornaterem, bezártság, sok nő van egy légtérben, akik valószínűleg végig lotyogják az edzést, (gondoltam én naív) a mozgás formája, keménysége, a kötött elemeivel, koreográfia, olyan távol áll tőlem, és mégis, valami, és mint utólag kiderült ezzel párhuzamosan valaki, olyat varázsolt észrevétlenül, ösztönösen, becsempészve azt a megfoghatatlan hangulatot az edzés egy órájába, amitől ott ragadtam, sőt az életem meghatározó, fontos része a mai napig. Itt vannak a barátaim, itt van a családom több tagja, aktívan, vagy "majdnem" Fatkiller Fitbox harcosként.

Ki az, aki ilyen mágnes effektust tud generálni maga körül. Fanatizálni, biztatni, elismerni, győzködni, odafigyelni, humorizálni, áldozni másokért, valamit adni, amit manapság nagyon kevesen tesznek meg. Szolgálni egy ügyet, amit egészségnek, sportnak, jó közérzetnek, lelki egyensúlynak, harmóniának is nevezhetünk.

Edzőbá, bővebben Sztárcsevics János. Olyan pedagógiai érzékkel közelít az emberekhez, hogy ezt csak belüről, ösztönösen, ebből adódóan minden görcsös erőlködés nélkül képes tenni. Innen eredeztethető az a hangulat, amitől a harcosok nagy száma hétről hétre vissza jár töltődni, izzadni, izomlázat összeszedni, egy jót kacagni, fejlődni a fekvőtámasz, a hasizom, a rúgások, ütések kivitelezésének egyre jobb technikáját produkálva.

Mohács kis város, ebből adódóan az emberek ismerik egymást, Jana (hosszú évekkel ezelőtt mindenki csak így ismerte) ma János, tett már le arra a képzeletbeli asztalra eredményeket, érmeket, a város jó hírnevét öregbítve, hiszen sikeres, tehetséges evezősként Mohácsról indult el. Nyughatatlan természetű, izgő-mozgó állandóan csinál valamit, a langyos állóvíz nem az ő közege. Talán ez a veleszületett aktitvitása, ami párosul a tehetségével, a közösségben jól mozgó, közkedvelt figura alakjával teszi őt olyanná, amilyen. Ember, aki nem hibátlan, sőt, mint mindenki más, ő is hoz rossz döntéseket, csinál baklövéseket, vannak visszatérő korrigálásra hivatott dolgai, de amit kialakított pár év alatt a fitness sport területén Mohácson, tiszteletre méltó, követendő, támogatandó törekvés.

Szeliczky Manyi

Felelősség, elhivatottság, emberi tényezők.

A mai élsporton kívüli, az iskolák kötelező tanóráin felüli sportolási lehetőségek, helyi, városi szinten valósulnak meg. Nagyon sokrétű, szines, változatos sportélet van Mohácson. A Duna hullámain felnövő evezős palántákon, a sikeres kézilabdáig, az atléták generációin át, a ping-pongon, a küzdő sportokon keresztül, sok sikeres sportág működik a városban. Sokan, sokat tesznek azért, hogy büszkék lehessünk a múlt, a jelen, és a jövőbeni eredmémyeinkre.

Több, immár fogalommá vált edző teszi, és tette a dolgát eredményesen. Aki dolgozik, hibázik, szoktuk volt mondani. Aki emberekkel, legfőképp gyerekekkel foglalkozik egy egy sportág területén hatalmas felelősséget vállal. Nemcsak eredményeket, sikereket kell produkálni, hanem a felnövekvő generáció számára olyan példát mutatni emberségből, kitartásból, elhivatottságból, emberi tartásból, tisztességből amit a gyerekek észrevétlenül, mint a szivacs szívnak magukba. Nem mindegy tehát, hogy milyen ember, milyen edző (a sorrendiség nem véletlen) teszi a dolgát. Ha valaki, mint edző, ilyen hivatást választ, az esetleges hibák következményei ebben az esetben hatványozódnak, mivel gyerekekkel folyik a munka.

"Nem zörög a haraszt,......." ismert, és mind a magyar közmondások álatalában nagyon találó, és közérthető. Miért van az, hogy tehetséges fiatalok hagyják abba a versenyzést? Melyik sportág? Mohácson vagyunk, és létező problémáról van szó. Miért van az, hogy szülők elégedetlenkednek már évek óta az edző faragatlansága, emberi hiányosságai miatt. A kamasz gyerekekkel még családon belül sem könnyű megtalálni a hangot, hát még azon kívül. Érzékenyek, sebezhetőek, éppen ezért nem mindegy miként viszonyul hozzájuk az értük dolgozó, és ebből adódóan az értük felelősséget vállaló edző. Mohács, még mindig a kis város, az emberek véleménye hamar közszájon forog, ezért rajzolódik ki ebben a sportágban, a kamaszodó gyerekeket rosszul kezelő edző, aki miatt már több tehetséges fiatal hagyta abba a versenyzést. Évek munkája, az elért sikerek, az eddig tehetségesnek véleményezett, reményt keltő versenyzők miért hagyják abba azt amit szeretnek, az életük fontos, meghatározó tevékenységét, megfosztva ezzel önmagukat, és természetesen Mohács városát a további sikerektől, eredményektől? Pazarlás, és egyben - ami megbocsájthatatlan - nagyfokú felelőtlenség a gyerekekkel szemben.

Egy szülö, kinek két tehetséges gyermeke is evezett!

Lakatosné-Schmidt Györgyi


Partnerség, tisztelet, egymásra figyelés.

Válaszd ki a számodra, az alkatodnak megfelelő sportágat, mindegy, hogy melyiket csak mozogj. Add meg magadnak az egészséges élet lehetőségét.

Sokan gondolják így, hiszen sokan tartoznak valamely egyesülethez, csoportosláshoz, ahol rendszeresen hódolnak a szeretett mozgásnak. Vajon ki tudná megmondani, hogy Mohácson hány ilyen szerveződés van? A hivatalból tudókon kivül, egy ember biztos feltudná sorolni. A Star Fitt Egyesület Elnöke, Sztárcsevics János. Nem az elöbb említett hivatalos munkájából adódóan, nem nem!

Történt ugyanis, hogy május 8-án nagy sikerü Fittnes Day-t szervezett Edzőbá. Nemzetközi, régiós, és helyi edzők részvételével. Mohácson még soha nem látott edzéseket lehetett ingyenesen megtekinteni, és azokon részt venni. Vissza nem térő alakalom, amit ki kell próbálni, gondolta a szervező.

Ennek megvalósítására Sztárcsevics János minden sportszakosztály, egyesület, szerveződés vezetőjének elküldött egy meghívót, meginvitálva a más területen sportolókat, hogy próbálják ki a kondíciót, erőnlétet nagyban fejlesztő edzéseket.

Egy szakosztály a karatésok (Dalos Éva vezetésével) kivételével senki nem reagált a meghívásra. Nem méltatták a meghívót még válaszra sem. Elgondolgodtató magatartás. Mindenki egy és ugyanazért dolgozik, a sportért, akkor mitől van a partnerség, az alapvető udvariasság hiánya? Érthetetlen, és nagyon szomorú.

Becker Gábor
 


 

kAPHATÓ:
- Tourinform Mohács (Önkormányzati Hivatal)
7700 Mohács, Széchenyi tér 1.

-S-Work Kft – Fly Mix Kft bemutató terem
7700 Mohács, Dózsa Gy. út 34. (Fecske Papírbolt mellett)

- Edzéseken – órarend itt >>

Mi is az XFight

Az XFIGHT az egész világon fantasztikus népszerüségnek örvendö egész testet igénybevevö Fitnessz sportág. Egy színes, változatos óra, a Tae Bo, Tae Kwon Do, Muay Thay, Kick Box, Box, Fight Do, Combat stílusokat egyesítve. Ez az intenziv Workaut, a ritmust adó zenéjére, ami a 185 BPM (Beat Pro Minute = ütem per perc) is elérheti, javítja az aerob és anaerob keringést, erősíti és rugalmassá teszi az izomszöveteket és sokoldalúságánál fogva megdolgoztatja a nem aktív izmokat is.
 


Élhetsz tudatosan, boldogan, szépen is!!!!

Mérges vagy egy darabig – kitombolod vagy elfojtod – a lényeg, hogy egyszer abbahagyod és azt hiszed, hogy vége van. A harag ott volt a felszínen, tudtál róla, ami eddig fent volt, most a mélybe került, tudatod, szíved legmélyére. Ott vár mélyen – nem is tudsz róla – ,hogy aztán valamikor megint a felszínre tör. Minden hangulat és gondolat, tovább örökíti önmagát. Tehát, amikor együttműködsz a kellemetlen érzésekkel, akkor megöntözöd azt a magot, ami ezt a hangulatot táplálja azért, hogy újból kihajthasson, majd előbb vagy utóbb szokásoddá és elsődleges természeteddé válik, valódi önmagadat pedig a háttérbe szorítod.

E-szerint élj és jobb lesz az életed!


 
 
 
 
 
Zsírégetés - fitbox x fight - Fatkiller - mohács fitbox edzés - x fight x fight - fogyás fatkiller - sztárcsevics jános