Táplálkozás


Protein (Fehérje)

Ez a szó az ógörög "protos" szóból származik, jelentése: "a legfontosabb". Nem véletlen tehát, hogy a test legfontosabb épitöelemét erröl nevezték el.
Az emberi test szárazanyagtartalmának 75% -át teszi ki és létfentartó funkciókat tölt be.
A fehérjék aminosavláncolatokból és más hozzájuk kapcsolódó, kisebb összetevökböl állnak össze.
A fehérjék az izom, a bör, a haj, a köröm, stb. alkotó elemei, mindemellett létfentartó dinamikus biokémiai folyamatokban is igen nagy szerepet kapnak.

A 20 féle aminósavból 8 esszenciális: Lysin, Isoleucin, Leucin, Methionin, Theronin, Valin, Tryptophan, Phenylalanin. Ezeket táplálkozás utján kell a szervezetbe juttatni. A többit szervezetünk bizonyos körülmények között maga is elö tudja állitani.

Egy könnyü munkát végzö felnött napi fehérjeszükséglete 0,8 gramm / kg testsúly.
Egy fitnessz sportoló ajánlott napi szükséglete 1,4 - 1,8 gramm / kg testsúly.
Ezt a fehérjeszükséglet a napi étkezéssel fedezni lehet, mint pl. tej, sajt, tojás, hús, hal, szója, bab, borsó, stb. Az állati eredetü fehérjéknek azonban gyakran magas a zsir- ill. koleszterin tartalma, ezért ajánlott inkább a magas értékü proteinkoncentrátokat fogyasztani.

Ezek a proteinkoncentrátumok sovány tejjel ill. vizzel keverhetök és fogyaszthatók.
Ajánlott fogyasztása edzés elött kb. 90 percel,valamint mindjárt edzés után, mint izomregeneráló és -épitö. 

kAPHATÓ:
- Tourinform Mohács (Önkormányzati Hivatal)
7700 Mohács, Széchenyi tér 1.

-S-Work Kft – Fly Mix Kft bemutató terem
7700 Mohács, Dózsa Gy. út 34. (Fecske Papírbolt mellett)

- Edzéseken – órarend itt >>

Mi is az XFight

Az XFIGHT az egész világon fantasztikus népszerüségnek örvendö egész testet igénybevevö Fitnessz sportág. Egy színes, változatos óra, a Tae Bo, Tae Kwon Do, Muay Thay, Kick Box, Box, Fight Do, Combat stílusokat egyesítve. Ez az intenziv Workaut, a ritmust adó zenéjére, ami a 185 BPM (Beat Pro Minute = ütem per perc) is elérheti, javítja az aerob és anaerob keringést, erősíti és rugalmassá teszi az izomszöveteket és sokoldalúságánál fogva megdolgoztatja a nem aktív izmokat is.
 


Élhetsz tudatosan, boldogan, szépen is!!!!

Mérges vagy egy darabig – kitombolod vagy elfojtod – a lényeg, hogy egyszer abbahagyod és azt hiszed, hogy vége van. A harag ott volt a felszínen, tudtál róla, ami eddig fent volt, most a mélybe került, tudatod, szíved legmélyére. Ott vár mélyen – nem is tudsz róla – ,hogy aztán valamikor megint a felszínre tör. Minden hangulat és gondolat, tovább örökíti önmagát. Tehát, amikor együttműködsz a kellemetlen érzésekkel, akkor megöntözöd azt a magot, ami ezt a hangulatot táplálja azért, hogy újból kihajthasson, majd előbb vagy utóbb szokásoddá és elsődleges természeteddé válik, valódi önmagadat pedig a háttérbe szorítod.

E-szerint élj és jobb lesz az életed!


 
 
 
 
 
Zsírégetés - fitbox x fight - Fatkiller - mohács fitbox edzés - x fight x fight - fogyás fatkiller - sztárcsevics jános