Táplálkozás


Magnézium:

A magnézium létfontosságú ásványi anyag, amely a kalciummal és foszforral együtt a csontképződésben vesz részt. Emellett nagyon fontos szerepet játszik az izom- és idegműködésben. Elengedhetetlen a normális kalcium-, nátrium-, kálium- és foszforegyensúlyhoz, illetve ioncseréhez, valamint a C-vitamin hasznosulásához.
A magnézium tulajdonképpeni fő feladata azon enzimek aktiválása, (ca.300) amelyek az energia-anyagcserében és a fehérjelebontásban résztvesznek.
A magnézium összekötő szerepet játszik az idegek és izmok között, vagyis az idegtől az izmokra viszi át az ingert, az impulzust.
A magnézium "ellenjátékosa" a kalcium. A kalcium az izmok össszehúzódásáért, míg a magnézium az ellazulásért felelős.
Magnéziumhiány esetén erős, sokszor túl erős, görcsös az izomösszehúzódás (éjszakai izomgörcsök), anyagcsere problémák, reszketés.
A magnézium nem csak izom-, de ideglazító hatású is. Ezért stresszoldónak is használják, valamint vérnyomáscsökkentő hatása is van.
Egyoldalú táplálkozás esetén, azaz kevés növényi táplálék, zöldség, saláta, hüvelyesek, ill. teljes kiőrlésű élelmiszerek, vagy túlzott alkoholfogyasztás esetén magnéziumhiány léphet fel.
A napi szükséglet nőknél 300 mg, férfiaknál 350 mg.
Átlagos kiegyensúlyozott táplálkozással kb. 300 mg-t viszünk be a szervezetünkbe.
Sportolóknál ez az adag megduplázódhat ill. nélkülözhetetlen a vércukor energiává való átalakításához!
Magnézium pótlásra a szerves (lehetőleg kelát-) kötésű készítmény a legalkalmasabb, ill. magnézium-gluconat, magnéziumcitrát vagy magnézium-asparat legyen a hatóanyag. A magnézium-karbonát, bár olcsó, de a szervezet számára igen alacsony értékű hatóanyag.
Forrásai; Sötétzöld levelű főzelékfélék, alma, citrom, grapefruit, füge, olajos magvak (dió, mandula)kukorica.

Mire jó még; Elengedhetetlen az egészséges szívműködéshez, csökkenti a szívroham kockázatát, normalizálja a keringést. Csökkenti, illetve normális értékre állítja be a koleszterinszintet. Közreműködik az immunrendszer működésében, lassítja az öregedést. A magnézium kiváló savkötő, ezért segíthet gyomorsavtúltengésben. Ilyenkor étkezés előtt kell bevenni. Hozzájárul a fogak egészségének megőrzéséhez, csökkenti a kalciumtartalmú vesekövek(B6- vitaminnal együtt adagolva), valamint epekövek kialakulásának kockázatát.
Segíthet gyomorrontás esetén. Természetes nyugtatószer(kalciummal együtt bevéve), mérsékli a depressziót, tompítja a stressz káros hatásait.

Jó tudni; A műtrágyázás miatt kevesebb a talajban a magnézium, így ételeink magnéziumtartalma is kisebb a kívánatosnál.
A magnéziumot kalciummal együtt érdemes kiegészítőként szedni. E két elem aránya 1:2 legyen. Magnéziumtartalmú kiegészítőt inkább két étkezés között vegyünk be, mert különben a gyomor sósavtartalmának megkötése miatt megzavarhatjuk az emésztés folyamatát. 

kAPHATÓ:
- Tourinform Mohács (Önkormányzati Hivatal)
7700 Mohács, Széchenyi tér 1.

-S-Work Kft – Fly Mix Kft bemutató terem
7700 Mohács, Dózsa Gy. út 34. (Fecske Papírbolt mellett)

- Edzéseken – órarend itt >>

Mi is az XFight

Az XFIGHT az egész világon fantasztikus népszerüségnek örvendö egész testet igénybevevö Fitnessz sportág. Egy színes, változatos óra, a Tae Bo, Tae Kwon Do, Muay Thay, Kick Box, Box, Fight Do, Combat stílusokat egyesítve. Ez az intenziv Workaut, a ritmust adó zenéjére, ami a 185 BPM (Beat Pro Minute = ütem per perc) is elérheti, javítja az aerob és anaerob keringést, erősíti és rugalmassá teszi az izomszöveteket és sokoldalúságánál fogva megdolgoztatja a nem aktív izmokat is.
 


Élhetsz tudatosan, boldogan, szépen is!!!!

Mérges vagy egy darabig – kitombolod vagy elfojtod – a lényeg, hogy egyszer abbahagyod és azt hiszed, hogy vége van. A harag ott volt a felszínen, tudtál róla, ami eddig fent volt, most a mélybe került, tudatod, szíved legmélyére. Ott vár mélyen – nem is tudsz róla – ,hogy aztán valamikor megint a felszínre tör. Minden hangulat és gondolat, tovább örökíti önmagát. Tehát, amikor együttműködsz a kellemetlen érzésekkel, akkor megöntözöd azt a magot, ami ezt a hangulatot táplálja azért, hogy újból kihajthasson, majd előbb vagy utóbb szokásoddá és elsődleges természeteddé válik, valódi önmagadat pedig a háttérbe szorítod.

E-szerint élj és jobb lesz az életed!


 
 
 
 
 
Zsírégetés - fitbox x fight - Fatkiller - mohács fitbox edzés - x fight x fight - fogyás fatkiller - sztárcsevics jános