Táplálkozás


Diéták Halálsoron!!
A 90 napos diéta "felboncolva"!!!

Ha valaki krónikus agysorvadásban szenvedne, vagy ami még rosszabb bal agyfélteke nélkül lenne kénytelen létezni az ne essen kétségbe és ne százalékoltassa le magát, ugyanis a női magazinok szerkesztőségei pontosan ilyen értelmi képességekkel rendelkező embereket keresnek újságírói munkára. A helyzet persze nem csak itthon dönt meg minden eddig ismert szellemi mélységet, ez a trend a világ összes női magazinjainál megtalálható.
Mi működteti ezt a gépezetet és hogyan lehetséges az, hogy a nők és főleg a nők, a világ legnyilvánvalóbb kreténségeiről szóló cikkeket nemhogy végig olvassák, hanem annak egyértelműen balfék tartalma ellenére tömegesen kezdik el követni azt. Amiről messziről ordít hogy hazugság, hogy átverés, egészségtelen és csak tönkre megy benne az ember, de mindez nem számít, valahogy nem vesznek róla tudomást. Miért van ez így? Okos, tanult, komoly felelősséggel járó, döntés hozó pozíciókban sikerrel teljesítő valóban értelmes nők, hogy a b. p.ba képesek egyik pillanatról a másikra egy 3 éves aktatáska szellemi szintjére zuhanni, ha a kezükbe vesznek egy női magazint és az abban leírtakat akár csak egyetlen percig is komolyan venni? Ez egész egyszerűen nem fér a fejembe.
A magyar oktatási rendszer úgy röhejes ahogy van. Régen a diploma szónak még volt valami értéke, amit mára már sikerült a wc papír jelentésével egyenértékűvé tenni. Ezt a jelenséget a gomba mód szaporodó főiskoláknak látszó képződményeknek köszönhetjük, ahol a legkülönfélébb bohóc és kozmetika szakokon ül a szülők pénzén hazánk jövője olyan megmosolyogtató intézményekben, mint BKF, ÁVF, Heller Farkas, Zsigmond Király és persze IBS, hogy a valódi semmirekellőkről is ejtsek pár szót.
Bár nem tartozik a témához de mindenképpen szeretném megjegyezni, hogy azokból lesznek a legnagyobb senkik, akik vizsgaidőszak alatt a leghangosabban próbálják a környezetük tudomására hozni, hogy ők most vizsgáznak és jajj milyen kurva nehéz de tényleg.
Sajnos vagy nem sajnos az újságírók nagy része és itt most 22-26 éves nőkről beszélünk, a fent említett komédia intézetekből kerülnek ki, és persze kerülnek be a szerkesztőségekbe. A helyzet még szörnyűbb képet fest, ha főiskola mellett gyakornoki pozícióban 19-20 éves lányok dolgoznak be a Montevideo utcában és írnak, vagy iratnak velük cikkeket. A horoszkóp rovatokat például ezek a gyakornok diáklányok írják, nagy eséllyel olyan sztorikat kitalálva hozzá, amit előző nap este a Viasat3 egyik random sorozatában láttak.
De szeretnék megnyugtatni mindenkit, ez a nívó és ez a szellemi és hitelességi szint, ez a tartalmi mélység nem csak a horoszkópokat jellemzi, hanem igaz az összes női magazin, szinte összes több cikkére is. A dolog egyszerű. Meg kell tölteni 86 oldalt bármilyen tartalommal. Meg kell tölteni az újságot bármilyen szöveggel, amely kitölti az üres lapokat az újságban megjelenő hirdetések között. Ennyi lenne a lényeg és itt nem számít a társadalom megfelelő információval való ellátása, mert azokat az üres lapokat bizony meg lehetne tölteni valóban egészséges diétákkal is, vagy esetleg olyan cikkeket lefordítani, amelyek valóban érdekesek, tartalmasak és szórakoztatóak is egyben. De ez már sajnos nem megy mert ehhez több kéne mint az 1+1 okozta nehézségi fok szellemi megugrása, és még a végén nem egy huszadrangú, jelentéktelen perc senkivel kellene interjút készíteni, a semmitmondó életéről és a senkit nem érdeklő gondolataival. Ami a női magazinokban megy az a vegytiszta butulás, a papírra vetett RTL Klub, a karakterekbe öltött Szalacsi József és minden negatív sztereotípia megerősítése, ami a nőkről kialakult az elmúlt évtizedekben.
A diéták halálsoron bejegyzés nem jöhetett volna létre ha nincsenek a női magazinok és azok internetes megfelelői. Minden egyes diéta, amit itt most felsorolok az nem válhatott volna ismertté, ha nincsenek azok a médiumok, akik cikkeztek volna róla, nem próbálták volna újságírók tucatjai 6 kontinensen elhitetni nők 10 millióival, hogy igenis lehetséges 8 kib..tt óra alatt lefogyni. De tényleg nem gáz lenyelni egy 2 méteres galandférget, hiszen a külső mindenek előtt és simán megér ennyit a dolog.
Amikor azt írtam a női magazinok hitelesítik a nőkkel szembeni negatív sztereotípiákat, akkor pontosan erre gondoltam. Tegyél meg mindent a külsődért mert ebben a harcban semmi nem drága és minden eszköz megengedett, hiszen a KÜLSŐDRŐL van szó. Nézz ki úgy mint a modellek, öltözz úgy mint ők, kefélj azokkal akikkel ők, beléd sulykolják hogy a külsőddel kell eladnod magad, majd a másik oldalon a női önbecsülésről írnak ordas balfék cikkeket, ahol arról papolnak, hogyan fogadd el önmagad. Eszméletlen.
Na mindegy. Inkább nézzük mely diétáknak kellene mindenképpen ott ülniük azon a bizonyos halálsoron.
90 napos diéta
Én azt mondom ne szarakodjunk, ugorjunk mindjárt a mélyvízbe és vizsgáljuk meg egy kicsit közelebbről azt a diétát, amely számomra érthetetlen módon az egyik legjobban elterjedt diéta Magyarországon. Nem egy ismerősöm csinálta, nem egy ismerősöm hagyta abba és nem egy ismerősöm volt tőle szarul mint a szemét. A 90 napos diéta nevű elmebeteg förmedvény valami eszméletlen nagy baromság. Sajnos nem tudni ki találta ki ezt a fa..t, de akár fogalmazhatnánk úgy is, hogy senki nem merte a nevét adni hozzá.
A 90 napos diéta a mai napig is virágkorát éli, de nincs ebben semmi meglepő, hiszen a Hoxa az NLC café és a többi okos női oldal évek óta kiemelt helyet biztosít ennek a 90 napos ámokfutásnak. De fel kell tennem a kérdést. Miért nincs az országban legalább egy olyan ember rajtunk bloggerekenk kívül, aki megvizsgálná legalább az elterjedt módszereket, majd kiállna a közvélemény elé és azt mondaná: "Hé gyerekek azért ezt tényleg nem kéne már tovább erőltetni".
De persze kitől várnánk segítséget? Az orvosoktól, akik több évnyi praktizálás után sem hallottak még az inzulinrezisztenciáról? Vagy azoktól a dietetikusoktól, akik szerint a napi 2 dl kóla, az egy szelet fehér kenyér, sőt még a cukor is beilleszthető a minden napos táplálkozásba, ha az mértékkel történik? Ha valaki azt hinné kitaláltam ezeket, az menjen fel a Magyar Dietetikusok Országos SZövetségének honlapjára és csodákat fog tapasztalni.
Na de miből áll ez a fantasztikus rendszer. 90 napból, amelyben négy napos ciklusokra bontva kizárólag különféle típusú ételeket lehet enni mint fehérje, szénhidrát, keményítő, és végül gyümölcsnap. Egy kérdés így az elején. A keményítő és a gyümölcscukor nem szénhidrát?
A 90 napos diéta rendszerének a legnagyobb hibája, hogy az egészséges és természetes folyamatokat megbontja és olyan alapvető tápanyagokat vesz el a szervezettől 3 egész napon keresztül, amire a szervezetnek az egészséges működéséhez feltétlenül szüksége van. A 90 napos rendszer kitalálója úgy gondolja, hogy az optimális tápanyagbevitel nem napi ciklusra épül, tehát nem kell minden nap, minden tápanyagot megadnunk a testünknek. De miért állnánk meg itt? Lehetne ez az anyagcsere folyamatokkal is így. Egyik nap lélegzünk, másik nap eszünk, harmadik nap emésztünk, negyedik nap pisilünk.
Nem tévedés, a 90 napos diéta pont ennyire morbid és természetellenes, mint amiket most leírtam. Az egészséges kajáláshoz naponta és MINDEN tápanyagot meg kell adnunk a testünknek, vagy ha ezt nem tesszük, sőt napokig nem tesszük, akkor azt a szervezet fogja megsínyleni és a fogyás mellé kapunk egy fa..a hormonzavart és némi szervi elváltozást is főleg a máj, gyomor és pajzsmirigy tájékon.
A megvalósítási problémák azonban csak itt kezdődnek, mert a 90 napos diéta nem ad semmiféle konkrétumot. Csak azt adja meg, melyik napon milyen típusú ételeket kell enni.
Fehérjenap: 20 dkg sült hús, hal, tojás, joghurt, túró, tej, sajt és LEVES ba..meg csak így leves.
Sült hús oké. De milyen? Borda? Oldalas? Hátszín? Marha? Csirke? Pulyka? Mangalica ba..meg? Az állatnak melyik része? Mert azért k..va nagy különbségek vannak ám hús és hús között. teszem azt nagyon nem mindegy hogy csirke comb vagy csirke mell. Tojás de mennyit? Joghurtból melyiket? A cukorral televert ivójoghurt és a 3,5% zsír tartalmú is mehet? Túróból és sajtból is van zsíros, félzsíros és zsírszegény. 70%-os karaván vagy 8%-os Tolle?
De ami a legjobban be..sz, hogy azt írja 2 dl leves. Oké.
Tehát akkor mehet a halászlé meg a tejszínes gyümölcsleves is? Van némi különbség a csontleves meg a babgulyás között. Értitek már ennek az egész "rendszernek" az alapvető hibáit a már egészségtelen mivoltán túl? Az hogy melyik sajt meg milyen túró a világ értelmesebbik fele számára egyértelmű, de akinek annyi köze van az egészséges táplálkozáshoz, hogy belekezd egy ilyen diétába, az minimálisan sincs tisztában olyan alapfogalmakkal mint fehérje, szénhidrát, zsír, megfelelő arányai és optimális tápanyag bevitel.
Arról meg már nem is beszélve, hogy 20 dkg még mindig nem tudjuk milyen sült húst egyen a 150 és a 65 kilós ember is. Nem számít, hogy milyen aktivitást végez a szerencsétlen, vagy mit sportol. A pofám leszakad, komolyan mondom.
A pokol igazi bugyrai csak ezután jönnek. Lépjünk túl gyorsan a keményítőnapon annyival, hogy ezen a napon ajánlott étel a só, ételízesítők és a KETCHUP! Nem kívánok ehhez semmit hozzáfűzni. Akinek ez nem mond semmit, gyújtsa fel magát a fa..ba.
Szénhidrát nap. Nos itt már Luciferrel kávézgatunk a pokolban, ugyanis külön szénhidrát napot tartani a legnagyobb priceless de tényleg. Hadd idézzek a hivatalos oldalról, azaz hogy erre a napra mit ajánlanak.
" EBÉD: Főtt tészta vagy pizza. Vagy bármilyen sós sütemény (egy adag pizzának megfelelően). Ízesítésként paradicsomszósz vagy kevés zöldség használható. VACSORA: Két kisebb szelet torta vagy 2-3 apró kalács, esetleg 3 gombóc fagyi, és 1 szelet étcsokoládé. (Aki nem kívánja az édes ízeket, ehet sós süteményt is.)"
Igazából itt bármire kitérhetnék. Kicsit úgy érzem magam mintha a Gyurcsány kormány legpofátlanabb lopásait kellene kiemelnem. Völgyhíd a síkságon, alagutak az alföldbe fúrva, vagy fénymásolásra elköltött 1,7 milliárd.
Elképesztő. Tényleg az. Egy keményítős nap után, ahol borsót, sót, meg ketchupot lehet enni, nos ezek után pizza, fagyi, meg 2 szelet torta J))))))))))))))) jó nem bírom. Azon kívül, ahogy látom a szénhidrát nap egyben cukor nap is, szóval tényleg hatalmas a buli ahogy látom.
Gyümölcsnap. Az előző napi tombolás után savasítsuk el még jobban a gyomrunkat perszeeee nem probléma és éheztessük még egy kicsit tovább a testünket tápanyagbevitel nélkül.

A megfelelő és folyamatos fehérjebevitel nélkül az anyagcsere teljes lelassulása és a zsíranyagcsere totális leállása várható igen rövid időn belül.
A szénhidrát napon a hatalmas szénhidrát adaggal a semmiből után olyan inzulinreakciókat indítunk el, ami szinte azonnali zsírfelhalmozáshoz vezet. A telítetlen zsírok teljes hiánya az étrendben nagyon komoly problémákhoz vezet és a test általános lerobbanása következik be azáltal, hogy nem kapja meg napi szinten a szükséges makro és mikro tápanyagokat.
És végül. Ennek a diétának egyszerűen nincs pozitív hatása a szervezetre, ellenben kellemesen és nagyon jóízűen tönkre ba.a azt. Lehet fogyni fogsz tőle, de hogy nem tartod meg a súlyt az ezer százalék. A 90 napos diéta eredménye a minimális zsírvesztés, amely az ész nélküli kalóriadeficitnek köszönhető. Minden, a leg szarabb rendszer is működik egy bizonyos szintig de csak egy bizonyos szintig és utána mi van? Nézel majd ki a fejedből és azt hiszed most megváltozott az anyagcseréd és tényleg nem hízol vissza? De visszafogsz és egy balfék is vagy.
Én mindenkinek azt ajánlom, aki van annyira h.e, hogy ebbe belekezd, az tényleg megérdemli a sorsát. Hihetetlen hogy ennyire el tudod terjedni ez a diéta, hihetetlen hogy az emberek beveszik azt, hogy ugyanannak a szemétnek, amivel egyébként is táplálkoznak, szóval annak megvariálásával eredményt lehet elérni. 

kAPHATÓ:
- Tourinform Mohács (Önkormányzati Hivatal)
7700 Mohács, Széchenyi tér 1.

-S-Work Kft – Fly Mix Kft bemutató terem
7700 Mohács, Dózsa Gy. út 34. (Fecske Papírbolt mellett)

- Edzéseken – órarend itt >>

Mi is az XFight

Az XFIGHT az egész világon fantasztikus népszerüségnek örvendö egész testet igénybevevö Fitnessz sportág. Egy színes, változatos óra, a Tae Bo, Tae Kwon Do, Muay Thay, Kick Box, Box, Fight Do, Combat stílusokat egyesítve. Ez az intenziv Workaut, a ritmust adó zenéjére, ami a 185 BPM (Beat Pro Minute = ütem per perc) is elérheti, javítja az aerob és anaerob keringést, erősíti és rugalmassá teszi az izomszöveteket és sokoldalúságánál fogva megdolgoztatja a nem aktív izmokat is.
 


Élhetsz tudatosan, boldogan, szépen is!!!!

Mérges vagy egy darabig – kitombolod vagy elfojtod – a lényeg, hogy egyszer abbahagyod és azt hiszed, hogy vége van. A harag ott volt a felszínen, tudtál róla, ami eddig fent volt, most a mélybe került, tudatod, szíved legmélyére. Ott vár mélyen – nem is tudsz róla – ,hogy aztán valamikor megint a felszínre tör. Minden hangulat és gondolat, tovább örökíti önmagát. Tehát, amikor együttműködsz a kellemetlen érzésekkel, akkor megöntözöd azt a magot, ami ezt a hangulatot táplálja azért, hogy újból kihajthasson, majd előbb vagy utóbb szokásoddá és elsődleges természeteddé válik, valódi önmagadat pedig a háttérbe szorítod.

E-szerint élj és jobb lesz az életed!


 
 
 
 
 
Zsírégetés - fitbox x fight - Fatkiller - mohács fitbox edzés - x fight x fight - fogyás fatkiller - sztárcsevics jános