Táplálkozás


C L A
(Conjugated Linoleic Acid)

Ez a rövidités az angol " conjugated linoleic acid" (konjugált linolsav ill. zsirsav) kifejezésböl ered.
Viszonylag nem régi az a felfedezés, hogy bizonyos kémiai formái az ilyen zsirsavaknak elönyösen képesek megváltoztatni a test szöveteinek összetételét. A CLA egy természetes zsirsav, amely kis mértékben táplálékainkban (föleg a tejzsirban és husokban) is jelen van.
Az étrendünkben lévö mennyiség azonban egyre inkább csökken és nem befolyásolja észrevehetöen a test szöveteinek összetételét.

Ha azonban mint étrend- kiegészitöt szedjük, egy érdekes jelenséget tapasztalunk:

A CLA megelözi, hogy az ételekböl a szervezetünkbe jutó zsirt a zsirsejtjeink felszivják és zsirpárnákká alakitsák. Ehelyett a zsir az izomszövethez továbbitódik, ahol egy kis testmozgás hatására energiává alakul át, azaz elég. A CLA abban is segit, hogy a már depókban lerakódott zsirt mobilizálódjék. A CLA csökkenti a zsirlerakódást, a rettegett cellulitis tüneteit is javitja, azaz börünk simább, feszesebb, testünk pedig izmosabb lessz!

Nagyon lényeges, hogy hosszútávú alkalmazása során sem tapasztalható mellékhatás!
A CLA hatása zöldteával fokozható A zöldtea hatóanyagai az un. Polifenolok, fokozzák a zsiroxidációt, vagyis az égést.

Állatkisérleteken kimutatták jótékony hatását a rákos valamint szív- és érrendszeri megbetegedéseknél.

A napi ajánlott mennyiség 3-5 gr.

(Ahhoz, hogy 1 gramm CLA-t természetes táplálkozás útján bevigyünk a szervezetbe, el kellene fogyasztanunk 300 gramm vajat . Viszont ez a mennyiség vaj tartalmaz még 250 gramm zsirt, 2200 kcal és 720 mg koleszterint is, amit el kellene kerülni.) 

kAPHATÓ:
- Tourinform Mohács (Önkormányzati Hivatal)
7700 Mohács, Széchenyi tér 1.

-S-Work Kft – Fly Mix Kft bemutató terem
7700 Mohács, Dózsa Gy. út 34. (Fecske Papírbolt mellett)

- Edzéseken – órarend itt >>

Mi is az XFight

Az XFIGHT az egész világon fantasztikus népszerüségnek örvendö egész testet igénybevevö Fitnessz sportág. Egy színes, változatos óra, a Tae Bo, Tae Kwon Do, Muay Thay, Kick Box, Box, Fight Do, Combat stílusokat egyesítve. Ez az intenziv Workaut, a ritmust adó zenéjére, ami a 185 BPM (Beat Pro Minute = ütem per perc) is elérheti, javítja az aerob és anaerob keringést, erősíti és rugalmassá teszi az izomszöveteket és sokoldalúságánál fogva megdolgoztatja a nem aktív izmokat is.
 


Élhetsz tudatosan, boldogan, szépen is!!!!

Mérges vagy egy darabig – kitombolod vagy elfojtod – a lényeg, hogy egyszer abbahagyod és azt hiszed, hogy vége van. A harag ott volt a felszínen, tudtál róla, ami eddig fent volt, most a mélybe került, tudatod, szíved legmélyére. Ott vár mélyen – nem is tudsz róla – ,hogy aztán valamikor megint a felszínre tör. Minden hangulat és gondolat, tovább örökíti önmagát. Tehát, amikor együttműködsz a kellemetlen érzésekkel, akkor megöntözöd azt a magot, ami ezt a hangulatot táplálja azért, hogy újból kihajthasson, majd előbb vagy utóbb szokásoddá és elsődleges természeteddé válik, valódi önmagadat pedig a háttérbe szorítod.

E-szerint élj és jobb lesz az életed!


 
 
 
 
 
Zsírégetés - fitbox x fight - Fatkiller - mohács fitbox edzés - x fight x fight - fogyás fatkiller - sztárcsevics jános