Gyógyászat


Szépség és a kollagén!

A kollagén nagyon fontos, nagyon különleges fehérjeféleség. A szépség, fiatalosság, rugalmasság és az általános egészség egyik legfontosabb őre.
Kellő mennyiségű és kiváló minőségű kollagén hiányában szervezetünk sokkal-sokkal gyorsabban elöregszik. Kellő mennyiségű és minőségű kollagén hatására viszont képes akár megfiatalodni is.
Szervezetünk legalapvetőbb vázát egy finom, de rendkívül strapabíró háló: a kollagén alkotja. A csontok, fogak, ízületek, ízületi szalagok, ízületi tokok, ínszalagok, a bőr, az izmok, erek rugalmasságához elengedhetetlenül szükséges!

Szervezetünk víztartalma, divatos szóval hidratáltsága főképpen a kollagén mennyiségétől és minőségétől függ. Minél több a jó kollagén, annál több vizet képes megkötni. Ha akár mennyiségét, akár minőségét tekintve bizonyos szint alá esik a csigolyák közötti porckorongok kollagén tartalma, akkor a víztartalmuk is erőteljesen lecsökken. Szottyadttá, löttyedté válnak, oda lesz a rugalmasságuk, terhelhetőségük.

A kollagén hiánya, gyengesége előbb-utóbb megbosszulja magát. Nyikorgó, rosszul működő, sajgó ízületek lesznek a "fizetség"!!
Ahhoz, hogy kifogástalan minőségű, szét nem töredező, strapabíró kollagénnel rendelkezzünk, napi 1000 mg C-vitamin bevitel alatt erre remény sincs. Még akkor sem, ha kollagén gazdag ételeket fogyasztunk.

A legtöbb ember nincs tisztában azzal, hogy a szervezetében milyen intenzív átalakulások zajlanak a nap 24 órájában, azaz Non stop. Testünk minden áldott nap lebont és újraépít kb.210-280 gramm fehérjét. A viszonyítás kedvéért: egy fehérjét kb. 1-1,5 kg izom azaz hús tartalmaz. Testünk élő anyagai távolról sem örökéletűek. Sőt!! Mint egy pulóver, ami nagyon hamar megnyúlik, viselté válik, napok, jobb esetben is hetek alatt! A szervezet úgy reagál erre az elöregedési folyamatra, hogy (képletesen) lebontja az elnyúlt, formáját vesztett pulcsit, majd az alapanyag egy részét újra felhasználva, újra köti azt.

Ha a szervezet nem jut elegendő friss, magas értékű fehérjéhez, akkor kénytelen az elöregedett alapanyagot újra és újra felhasználni. Ez azonban a szervezet fehérjeállományának elöregedéséhez, fogyásához vezet, és egyre jobban mutatkoznak a korai öregedés jelei!
Egyes fehérjefélék oly annyira rövid életűek, hogy már a másnapot sem érik meg. Az egészséges életműködések fenntartásához minden áldott nap újra kell "gyártani" őket. A folyamatos lebontás és újraépítés nagy mennyiségben igényel úgynevezett segédanyagokat is. Ezek a segédanyagok a vitaminok, ásványi anyagok és a nyomelemek!
A kollagén felépítése és folyamatos átépítése különösen nagy mennyiségű C-vitamint igényel. Amikor a szervezet nem jut hozzá, akkor a kollagén tönkremegy! Szervezetünk vázát biztonságban tudni és kiváló állapotban tartani szükség van minimum 4-6 grammnyi tiszta kollagénre és naponta legkevesebb 1000 mg-nyi C-vitaminra.

Ha csak a fentieket megteszi önmagáért, már akkor komoly esélye van arra hogy nem válik a sunyin, de biztosan közelgő öregség ill. a pusztító lassú lefolyású skorbut áldozatáv


Kocsis sportbolt ajánlata:

- Arthroxon 108 kapszula 21 adag. Hidrolizált II-típusú csirke kollagén szegycsontból. Élvonalbeli izület-regeneráló formula. Természetes tojáshéj membránt is tartalmaz, mely ugyanazon összetevőkből épül fel mint az emberi izület. 7-10 nap alatt már javulás várható! Ár 5490.-Ft/ doboz.

- Shark Cartilage (cápaporc) A cápaporc tömegének több, mint 40%-át kollagén teszi ki. Igazolt, hogy nem pusztán II-es típusú, hanem az értékes I-es típusú kollagén is megtalálható benne.60 kapszula, 60 adag . Napi 4-6 adag ajánlott étkezések közben. Ár: 2480.-/doboz.

Több leírást találsz a scitec.hu oldalon. 

kAPHATÓ:
- Tourinform Mohács (Önkormányzati Hivatal)
7700 Mohács, Széchenyi tér 1.

-S-Work Kft – Fly Mix Kft bemutató terem
7700 Mohács, Dózsa Gy. út 34. (Fecske Papírbolt mellett)

- Edzéseken – órarend itt >>

Mi is az XFight

Az XFIGHT az egész világon fantasztikus népszerüségnek örvendö egész testet igénybevevö Fitnessz sportág. Egy színes, változatos óra, a Tae Bo, Tae Kwon Do, Muay Thay, Kick Box, Box, Fight Do, Combat stílusokat egyesítve. Ez az intenziv Workaut, a ritmust adó zenéjére, ami a 185 BPM (Beat Pro Minute = ütem per perc) is elérheti, javítja az aerob és anaerob keringést, erősíti és rugalmassá teszi az izomszöveteket és sokoldalúságánál fogva megdolgoztatja a nem aktív izmokat is.
 


Élhetsz tudatosan, boldogan, szépen is!!!!

Mérges vagy egy darabig – kitombolod vagy elfojtod – a lényeg, hogy egyszer abbahagyod és azt hiszed, hogy vége van. A harag ott volt a felszínen, tudtál róla, ami eddig fent volt, most a mélybe került, tudatod, szíved legmélyére. Ott vár mélyen – nem is tudsz róla – ,hogy aztán valamikor megint a felszínre tör. Minden hangulat és gondolat, tovább örökíti önmagát. Tehát, amikor együttműködsz a kellemetlen érzésekkel, akkor megöntözöd azt a magot, ami ezt a hangulatot táplálja azért, hogy újból kihajthasson, majd előbb vagy utóbb szokásoddá és elsődleges természeteddé válik, valódi önmagadat pedig a háttérbe szorítod.

E-szerint élj és jobb lesz az életed!


 
 
 
 
 
Zsírégetés - fitbox x fight - Fatkiller - mohács fitbox edzés - x fight x fight - fogyás fatkiller - sztárcsevics jános