Gyógyászat


Sérülések kezelése

Különbözö sérülések, ficam, rándulás, húzódás, csonttörések utókezelése, reumás fájdalmak, gyógyitásához a legjobb eredménnyel használható a Fekete Nadálytö (Symphytum officinale), amit népiesen összeforrasztófünek, madár-ill. nadálygyökérnek, sarkosfünek, összeplántálófünek is hivnak.

Nedves réteken, mezsgyéken, vizes gödrökben és csatornák mentén terem.
A gyökereket tavasszal vagy összel kell kiszedni, a friss növényt a virágzás elött vagy alatt kell leszedni.

Felhasználási módok többek között,a pépes pakolás, tinktúra, friss levélborogatás,stb.

Pépes pakolás: a jól megszáritott gyökereket finomra daráljuk, egy csészében forró vizzel és néhány csepp étolajjal gyorsan péppé keverjük, majd felkenjük egy vászonkendöre és azon melegen a beteg testrészre helyezzük és rákötjük.

Tinktúra: a gyökereket alaposan megmossuk és kefével is megtisztitjuk, apróra vágjuk és lazán megtöltünk vele egy üveget. Felöntjük gabonapálinkával vagy valamilyen gyümölcspálinkával és két hétig állni hagyjuk a napon vagy a kályha közelében. A folyadék lepje el a gyökereket.
Ezzel tunkoljuk be a sérült testrészt.

Friss levélborogatás: a friss leveleket megmossuk és egy deszkán szétnyomjuk, a beteg testrészre helyezzük és rögzitjük.

A fekete nadálytö csodálatos eröt rejt magában.

Lektorálták: Dr. Fekete Farkas Pál, az az orvostudomány kandidátusa, Dr. Kéry Ágnes, D. Nagy Éva 

kAPHATÓ:
- Tourinform Mohács (Önkormányzati Hivatal)
7700 Mohács, Széchenyi tér 1.

-S-Work Kft – Fly Mix Kft bemutató terem
7700 Mohács, Dózsa Gy. út 34. (Fecske Papírbolt mellett)

- Edzéseken – órarend itt >>

Mi is az XFight

Az XFIGHT az egész világon fantasztikus népszerüségnek örvendö egész testet igénybevevö Fitnessz sportág. Egy színes, változatos óra, a Tae Bo, Tae Kwon Do, Muay Thay, Kick Box, Box, Fight Do, Combat stílusokat egyesítve. Ez az intenziv Workaut, a ritmust adó zenéjére, ami a 185 BPM (Beat Pro Minute = ütem per perc) is elérheti, javítja az aerob és anaerob keringést, erősíti és rugalmassá teszi az izomszöveteket és sokoldalúságánál fogva megdolgoztatja a nem aktív izmokat is.
 


Élhetsz tudatosan, boldogan, szépen is!!!!

Mérges vagy egy darabig – kitombolod vagy elfojtod – a lényeg, hogy egyszer abbahagyod és azt hiszed, hogy vége van. A harag ott volt a felszínen, tudtál róla, ami eddig fent volt, most a mélybe került, tudatod, szíved legmélyére. Ott vár mélyen – nem is tudsz róla – ,hogy aztán valamikor megint a felszínre tör. Minden hangulat és gondolat, tovább örökíti önmagát. Tehát, amikor együttműködsz a kellemetlen érzésekkel, akkor megöntözöd azt a magot, ami ezt a hangulatot táplálja azért, hogy újból kihajthasson, majd előbb vagy utóbb szokásoddá és elsődleges természeteddé válik, valódi önmagadat pedig a háttérbe szorítod.

E-szerint élj és jobb lesz az életed!


 
 
 
 
 
Zsírégetés - fitbox x fight - Fatkiller - mohács fitbox edzés - x fight x fight - fogyás fatkiller - sztárcsevics jános