Gyógyászat


A"gyógyithatatlan" Pikkelysömör (Psoriasis)
(Kivonat, Maria Treben: -Gesundheit aus der Apotheke Gottes- c. Könyvéböl)

Ausztria és Németország minden tájáról jönnek a pikkelysömörben szenvedö betegek, hogy segitséget kapjanak orvosilag gyógyithatatlannak tartott bajukra. Azonban mi, akik hiszünk a Teremtö patikájának növényeiben, jól tudjuk, hogy isten rengeteg erdei és mezei növényt teremtett, amelyekkel segit rajtunk, csak le kell hajolnunk érte. Ennek a kinzó betegségnek többféle fajtája van: az úgynevezett vöröspikkelysömör, amely élénkpiros, elhatárolt foltokban nyilvánul meg: van egy másik, amikor lángszerü nyúlványok, amolyan kis tüzpatakok jelentkeznek; a harmadik esetben a megvastagodott bör repedezett és kemény, amelynek repedései estére mélyebbé válnak, felnyilnak és szörnyü fájdalmakat okoznak. Mindemellett a sebek borzasztóan viszketnek, és ez végképp megviseli a beteg idegeit. Napközben a hámlemezek leválnak, minden mozdulatra rengeteg hullik le belölük.

Evekkel ezelött beszéltek nekem egy 38 éves asszonyról, akinek a nyakától lefelé megvastagodott a böre, haja kihullott, helyzetét kilátástalannak itélte, annyit szenvedett. A kórházban úgy csillapitották fájdalmait, hogy nyakig egy nylonzsákba burkolták. Ettöl a böre némileg puhult és a fájdalmai enyhültek. De a panaszait alapvetöen nem tudták megszüntetni. Akkoriban jöttem rá, hogy csupán diétával és vértisztitó, méregtelenitö gyógynövényekkel meggyógyitható ez a betegség. Ez az Asszony elkezdte inni az általam ajánlott teakeveréket és alkalmazni a megfelelö diétát, fél év se telt bele és meggyógyult.
Haja kinött, böre foltmentes és sima lett. Azóta sok pikkelysömörben szenvedö emberen segitettem már.

Ezt a betegséget a májmüködés zavara okozza. Éppen azért nem elég a gyógyfüveket használni, szigorú diétát kelkl tartani: nem szabad kolbászféléket (kivéve a diétás készitményeket), füstölt husokat és disznóhúst fogyasztani, még az ezekböl készült levest sem.Hasonlóképpen tartózkodni kell kell az ecettöl, musttól, bortól, citromtól, narancstól, grapefruittól, a külömbözö bogyóktól és ezek levétöl, a fekete ribizlit is beleértve. A beteg ne fogyasszon nyers almát, babkávét, csokoládét, kakaót, mézet se, mert ezek savat okoznak, amit a beteg máj nem tud feldolgozni. Továbbá kerülendö a konzervhalak és -húsok, a füstölt halak, a hüvelyesek (bab, borsó, lencse) fogyasztása és nem szabad alkoholt inni. A betegek tejet, tejterméket, friss vagy fagyasztott halat, könnyü húsokat (pl. vad-,borjú, csirke-, fött marhahús) könnyü fözeléket egyenek, a friss gyümölcsöt pedig almakompóttal helyettesitsék.

Teakeverék:
10 gr. Tölgyfakéreg 30 gr. Vérehulló fecskefü
30 gr. Füzfakéreg 50 gr. Csalán
40 gr. Réti legyezöfü 30 gr. Veronika
20 gr. Füstike 30 gr. Körömvirág
20 gr. Zölddióhéjj 20 gr. Cickafark

Ismételten figyelmükbe ajánlom: a friss növény a leghatásosabb.

Ezeket jól keverjük össze.
Egy csésze teához egy púpozott teáskanállal kell a keverékböl. Három percig hagyjuk állni.
Napközben 1,5-2 liternyit kortyolgassunk el belöle. A szervezet minden kortyot azonnal felsziv és hasznositja.
A pikkelyes bört naponta kétszer kenjük be disznóbél-zsirral. Ha a kéregszerü pikkelysömör az egész testre kiterjed, ilyen kenöccsel kenjük be: a friss, jól megmosott fecskefünek kifacsarjuk a levét, és ebböl 5 grammnyit keverünk össze 50 gramm bélzsirral. A kenöcsöt tartsuk hütöszekrényben. Készitéséhez friss papsajtlevet is használhatunk. Ezenkivül gólyaorrfü fözetével készitett fürdöt ajánlunk. A viszketést kiválóan csillapitják és a gyógyulást elösegitik a papsajt és zsurlófürdök. A növényeket 1:1 arányban keverjük össze, éjjszakára áztassuk hideg vizbe. Egy 20 perces teljes fürdöhöz 200 gramm szükséges a keverékböl. A szivtájék ne kerüljön viz alá! Ezek a kezelések neurodermatitis (ideg eredetü börgyulladás) esetén is segitenek.

Egy családban mindkét gyermek pikkelysömörös volt. A 12 esztendös leányka már két éves korában megkapta a betegséget, a fiunak mintegy háromnegyed év óta voltak ilyen panaszai. A szülök mindent megpróbáltak, számtalan orvossal megvizsgáltatták a kislányukat, még svájcba is elvitték, de meggyógyitani sehol sem tudták. Végül a gyerekeket a betegségtöl a gyógyfüvek szabaditották meg, amelyeket ök maguk gyüjtöttek a nyáron nagy örömmel. Az anya elmondta, hogy a kislány böre most olyan sima, mint a csecsemöé. A teát- kissebb adagokban- azóta is issza. Egy másik esetben ugyanannyi idös kislánynak az arcán volt pikkelysömör kétéves korától. A kétségbeesett szülök itt is mindent elkövettek, hogy gyermekük arcáról eltünjenek a kiütések. Odaadtam nekik a receptemet.
Amikor négyhónapos kezelés után találkoztam a kislánnyal, már ismét egészséges volt az arcböre.

Egy felsö-ausztriai üzletasszonynak a testén több helyen jelent meg a betegség. Tanácsomra a fentebb leirt Kezelést alkalmazta és az erdménymár négy hét múlva megmutatkozott. A vörös foltok lassan teljesen eltüntek. Hasonlóképpen zajlott le a dolog egy Mainz mellett élö molnármester esetében: a gyógynövények hatására a kiütések igen hamar eltüntek.
Egy szerzetesnövér, aki már 30 éve szenvedett pikkelysömörben, október elején kezdte el meg a teakúrát és a diétát. Karácsonykor azt közölte velem, hogy teljesen elmúlt a betegsége. 1972 októberében arról értesültem, hogy egy fiatal, háromgyerekes nö megkapta ezt a szörnyü betegséget. Sárgaságot követöen lett telis tele a teste kiütésekkel, igy arra gondoltam, hogy a máj müködési zavara okozta a pikkelyömört. A hajas fejbörön is megjelentek a kiütések. Kopaszodni kezdett, végül már kénytelen volt parókát hordani, ha emberek közé ment. Minden mozdulatára hullottak róla a pikkelyek. Estére mindig mélyen berepedezett a böre. Ez az asszony rengeteget dolgozott, napközben kárpitos férjének segitett, utána éjfélekig varrt a gyerekeinek. Este nyolckor már alig állt a lábán. Amikor tehette, beolajozta magát, bebugyolálta magát egy vászonkendöbe és ágyba bújt. Néhányszor kórházban töltött pár hetet.

Ott mindössze annyit sikerült enyhiteni a baján, hogy izzasztással megpuhitották a börét, azzal hogy egy nylonzsákba fektették, amit a nyakán bekötöttek. A vértisztitó fünek a megadott diétával együtt nem egészen fél év alatt teljesen meggyógyitották. Már december elejére megszünt súlyos kimerültsége, a következö év húsvétjára pedig iesmét sima lett a böre és kinött a haja. Münchenböl irta valaki a következö sorokat: "1977 szeptemberében tanácsért fordultunk önhöz az akkoriban 13 éves Martin fiunk érdekében. Az orvosi diagnózis neurodermatitis volt. 13 esztendeje eggyik orvostól a másikig cipeltük, megfordultunk vele számos börklinikán és gyógyásznál- de mind hiába. Az orvosok újra és újra csak Cortizont irtak fel neki. Hét éves korában két hétig Davosban volt. Az ottani orvos kijelentette, hogy a gyerek igy született, ne számitsunk rá, hogy valaha is meggyógyul és a Cortizonon kivül semmi más nem segit. Ami ezután a kúra után következett, az borzalmas volt. Lázrohamok követték egymást futószalagon, gennygócok boritották a talpát egészen a bokájáig, gennyes volt a tenyere, a térdhajlata, sebes volt a fülkagylója, az arca és a nyaka is. És a legeslegrosszabb az állandó viszketés volt. A lágyékában galambtojásnyira duzzadtak a nyirokcsomók, úgyhogy egy lépést sem tudott megtenni, hogy ne érzett volna fájdalmat. 1972 szeptemberében olyan rossz állapotba került, hogy bevitettük a Schwabingi kórházba. Az orvosok börfertözést emlegettek. Az intenziv Cortizon kezelés gennyes vakbélgyulladáshoz vezetett. Örüljenek hogy csak vakbélgyulladás, ilyen kezelés után a gyerekek gyomorfekélyt szoktak kapni. Tesztek kimutatták, hogy Martin újból allergia´s kiütéseket kapott füvektöl, virágportól, szöröktöl, gombáktól, a szobai portól. 1973 februárjától 1978 júliusáig deszezinbilálizálták, ez azt jelenti, hogy megszüntették az allergiás túlérzékenységi tüneteket. De javulás nem következett be. Azután 1978 szeptemberétöl Martin az ön tanácsára megivott naponta kb. másfél litert abból a pikkelysömör elleni teából, amelynek receptjét ön a könyvecskéjében megadta. Kezdetben nagyon kellemetlenül itta a teát, ezen nem is csodálkoztunk, hiszen annyi mindennel próbálkozott már hiába. Egyszerüen nem bizott benne. Elsö megjegyzése ez volt:" anyu, borzalmasan sokat pisilek!" Két hét múlva, amikor bementem a gyerekszobába, hogy felkeltsem, azzal fordult hozzám:"anyu még igazán le sem feküdtem, már is elaludtam"! Tudniillik Martin számára a lefekvés- mondhatni- csecsemö kora óta rettenetes valami volt; nem tudott elaludni, egész teste viszketett, vakaróznia kellett, éberen feküdt órák hosszat, néha fél éjjszakákon át. Ez az elsö kellemes elalvás meggyözte, hogy a tea használ ugyhogy azontúl minden nap gondosan kiitta az utolsó cseppig a kancsóból. A böre is sokat javult. Olykor-olykor még vakarózott, de mióta a teát fogyasztja, nem kapott újabb fertözést. Néha még alig akarjuk elhinni az egészséget.

1979 január óta már nincs rajta kötés és pamutkesztyüt se kell hordania. Martin most egy modern nyelvi gimnázium 9. osztályába jár. 1978-79-es volt az elsö olyan tanév, amelyben betegség miatt nem hiányzott heteket és hónapokat az iskolából. Önök el sem tudják képzelni, hogy kivirult ebben az évben.
Mintegy 4 évi kihagyást követöen újra részt vesz a testnevelésórákon és nagyon boldog.

Egy NSZK-beli szakorvos járt nálam a 21 esztendös fiával 1979 nyarán, aki születése óta Neurodermatitisben szenvedett. Az ifju rendkivül sok gyötrelmet állt ki élete során. Kezdetben a gyógyfüvek használata heves reakciókat váltott ki belöle, mint orrdugulás és fejfájás. A zsurlófürdöket jól birta, a gólyorrfürdöket már kevésbé, pedig a börének jót tettek. Hametum kenöcsöt irtak fel neki, amit friss papsajt kifacsart levével kevertek össze, mert száraz volt a böre. Ez határozottan jót tett neki, folyamatosan javult az állapota. Mindennél fontosabb, hogy a beteget meggyözzük róla: meg fog gyógyulni. 1979 októberében ez az ifjú folytathatta jogi tanulmányait.

Lektorálták: Dr. Fekete Farkas Pál, az az orvostudomány kandidátusa, Dr. Kéry Ágnes, D. Nagy Éva 

kAPHATÓ:
- Tourinform Mohács (Önkormányzati Hivatal)
7700 Mohács, Széchenyi tér 1.

-S-Work Kft – Fly Mix Kft bemutató terem
7700 Mohács, Dózsa Gy. út 34. (Fecske Papírbolt mellett)

- Edzéseken – órarend itt >>

Mi is az XFight

Az XFIGHT az egész világon fantasztikus népszerüségnek örvendö egész testet igénybevevö Fitnessz sportág. Egy színes, változatos óra, a Tae Bo, Tae Kwon Do, Muay Thay, Kick Box, Box, Fight Do, Combat stílusokat egyesítve. Ez az intenziv Workaut, a ritmust adó zenéjére, ami a 185 BPM (Beat Pro Minute = ütem per perc) is elérheti, javítja az aerob és anaerob keringést, erősíti és rugalmassá teszi az izomszöveteket és sokoldalúságánál fogva megdolgoztatja a nem aktív izmokat is.
 


Élhetsz tudatosan, boldogan, szépen is!!!!

Mérges vagy egy darabig – kitombolod vagy elfojtod – a lényeg, hogy egyszer abbahagyod és azt hiszed, hogy vége van. A harag ott volt a felszínen, tudtál róla, ami eddig fent volt, most a mélybe került, tudatod, szíved legmélyére. Ott vár mélyen – nem is tudsz róla – ,hogy aztán valamikor megint a felszínre tör. Minden hangulat és gondolat, tovább örökíti önmagát. Tehát, amikor együttműködsz a kellemetlen érzésekkel, akkor megöntözöd azt a magot, ami ezt a hangulatot táplálja azért, hogy újból kihajthasson, majd előbb vagy utóbb szokásoddá és elsődleges természeteddé válik, valódi önmagadat pedig a háttérbe szorítod.

E-szerint élj és jobb lesz az életed!


 
 
 
 
 
Zsírégetés - fitbox x fight - Fatkiller - mohács fitbox edzés - x fight x fight - fogyás fatkiller - sztárcsevics jános