Gyógyászat


Influenza H1N1 és társai

Az orvosi dolgokhoz nem értek, de számos nagyon hasznos javaslatot tartalmaz ez a levél.

ÉRDEMES ELOVASNI !!!! ÉS ALKALMAZNI. EGYSZERÜEK!!!!

Idézet dr. Kálmán Eszter leveléből:
"Kedves Ismeriseim!
Az elmúlt napokban sokan kérdezték tilem, mi a véleményem a világszerte terjedi influenzavírussal, és az ellene adandó oltással kapcsolatban. Számos véleményt volt alkalmam olvasni, olyanokat, amelyek az oltás mellett, illetve ellene szóltak.
Megpróbálom összefoglalni a magam gondolatait minderril.
A H1N1 vírus erisen fertizi kórokozó, így nagy valószínőséggel mindenki találkozni fog vele. Az influenza szokásos tünetei mellett légzési panaszokat okozhat, mivel fokozottan terhelheti a tüdőt.

Számos országban a nehezített légzés miatt lélegezteti gépre kellett tenni egyes
betegeket. Beszámoltak maradandó tüdőkárosodásról is. Mindez olyan ijedelmet váltott ki világszerte, hogy legfőbb védelemként az oltást kezdték propagálni. Mind több orvos és nem orvos figyeli meg, hogy az oltások hosszú távú idegrendszeri és immunrendszeri káros következményt okozhatnak. Ezek csökkentése céljából érdemes csak a legszükségesebb oltásokat adni.
Minél több oltást kap az egyén, annál nagyobb teher éri immunrendszerét. A járványos fertizi betegség súlyos tüneteitől megóvhat egy oltás, de beindíthat például allergiás panaszokat. Ennek fényében mérlegelendő, hogy a jelen járvány igényli-e az oltással való közbeavatkozást, vagy megoldható-e az egyén védelme más eszközökkel is?

Mit javasolok mindazoknak, akik tapasztalják magukon az influenza első tüneteit?

1. Az állati fehérjék fogyasztása elisegíti a vírusok gyors szaporodását a szervezetben. Ezért az elsi torokkaparáskor, közérzeti hanyatláskor javasolt a hús, tej, tojás, vaj, sajt, tejföl, joghurt, túró teljes mellizését megkezdeni.
Fogyasztható gyümölcs, kompót, nyers-és párolt zöldség, gabona (kenyér, müzli gyümölcslével, köles, zabpehelykása, egyéb gabonakásák, gabonapelyhek, rizs, puliszka), krumpli, répa, stb.)

2. Láz esetén kíméli a szervezetet, ha minél több folyadékot iszik a beteg, és minél kevesebbet eszik. A hosszantartó láz kimerítheti a szervezet szénhidráttartalékait, így 24 óránál tovább tartó láz esetén könnyen felszívódó szénhidrátokra van szükség (szilicukor, fehérkenyér, zsemle, méz stb.)

3. Az immunrendszer mőködését órákon belül serkenti a nyersen fogyasztott cékla, céklalé. Kis fej céklát, vagy nagyobb cékla felét lereszeljük nagylukú reszelin, egy evikanál mézet és kb. harmad citrom levét csorgatjuk rá, mintegy negyed órát állni hagyjuk, majd elfogyasztjuk. Kisgyerekeknek a kanállal kinyomkodott levét szoktam adni, akár cumiban is. Lehet almát is hozzáreszelni. Javasolt a gyulladásos betegségek idején naponta egyszerkétszer fogyasztani. Lehet egyszerre nagyobb adagot is elkészíteni, hőtiben tárolni, két napon belül elfogyasztani ( ezt magam is kipróbáltam, egészen ehető)

4. . A vöröshagymahéj tea megakadályozza a légutak nyálkahártyájában a vírusok szaporodását és remek köhögésoldó. Elkészítése: Egy nagyobb vagy két kisebb fej vöröshagyma száraz, piros héját beletesszük 3-4 dl vízbe, lehetileg zománcos vagy kerámia-lábasban. Fedivel lefedve feltesszük fini, és öt percig lassú tőzön forraljuk. Majd kivesszük az elázott héjakat (lehetileg mőanyag kanállal, villával; mert fémmel érintkezve megváltozik a tea hatóanyag-összetétele). A bordóbarna színő tea álláskor feketévé változhat, ilyenkor egy csepp citromlétil visszanyeri a színét. A teát érdemes üveg- vagy kerámiakannába, bögrébe tölteni, kevés mézzel, citrommal kellemes íző ital nyerheti belile. El lehet készíteni a napi adagot elire. Naponta legalább két bögrével (2x2,5 dl) érdemes fogyasztani, míg a betegség tart. ( ez is Ok. )

5. Apróra vágott fokhagymát beleteszünk evikanálba, mézet csurgatunk rá, és lenyeljük. Naponta 2-3x 1 kis gerezd fokhagyma eris vírusöli hatású.
( ne zavarjon ha már a biröd is fokhagymaszagú) kis fej fokhagyma és citrom egészben (jól megmosva) összeturmixxolva kiskanállal fogyasztva 3-4x és még a szagok sincsenek(ZJ)

6. C-vitamin fogyasztása köztudottan elinyös gyulladásos betegségek idején. A tablettákon kívül lehet ascorbinsav port venni a patikában, és naponta többször késhegynyit bevenni belile, kevés szobahimérséklető folyadékkal. (Meleg teától lebomlik.) Egyszerre fogyasztott nagymennyiségő C-vitamin jó része a vizelettel hamar eltávozik. Az elhúzódó felszívódású nagydózisú C vitaminoknál hatékonyabbnak bizonyul gyakran a gyakran bevett kisdózisú C-vitamin (ascorbinsav).
Igen elinyös C-vitamin bevitelt jelent a hideg vízben áztatott csipkebogyóital. A csipkebogyó darabkákat este beáztatva, reggel lehet inni, majd még egyszer felönteni hideg vízzel, este ismét leszőrni, majd harmadszor forrásban lévi vízzel leönteni, állni hagyni, leszőrni, ilyenkor hasznos ásványi anyagok oldódnak ki a csipkehúsból, amelyek nem jöttek ki az áztatáskor. Egész csipkebogyót az elsi áztatás után kézzel szét kell nyomkodni, hogy kiázhasson a belseje.

7. Béres-csepp szedése kedvezi lehet. A vasbevitel azonban a gyulladásos tüneteket fokozhatja, így az influenza idején a vastabletták szedése mellizendi

8. Nagy mennyiségő folyadékbevitel segít kimosni a szervezetbil a kórokozókat. Javasolt a közismert gyógynövényteákat inni, lehetileg felváltva, mert mindegyikük más ponton hat elinyösen a szervezetre. A körömvirágtea általános gyulladáscsökkenti zsályatea hatékonyan csökkenti a torokfájdalmat, erisíti a légutak nyálkahártyáját, kakukkfőtea köhögésoldó, a hársfa és bodza lázcsillapító hatású.
Elkészítésük: Egy teáskanálnyi füvet leforrázunk 2,5 dl forrásban lévi vízzel. Lehetileg üveg vagy porcelán kannában, mert fémmel érintkezve megváltozik a gyógynövényteák hatóanyag-összetétele. Lefedjük negyed órára, hogy ne párologjanak el az illóolajok. Negyed óra múlva leszőrjük mőanyag szőrin, hogy ne ázzanak ki további nem kívánt hatóanyagok. A kívánt himérsékletre hőlt teát megisszuk, vagy leszőrve 24 órán belül késibb is elfogyaszthatjuk.
Fontos! A mézet csak iható himérséklető teába tegyük bele, mert a forró tea hatására káros anyagok alakulnak ki a mézben!

9. Láz, elesettség esetén javaslom az egy-két napig tartó ágynyugalmat. Lázcsillapító helyett. A lázcsillapító arra való, hogy szervezetünket munkára kényszeríthessük, amikor annak pihennie kellene. Nehéz olykor félretenni a feladatokat, de talán könnyebb két-három napig leállni, mint azután egy-két hétig kényszerpihenire vonulni a szövidmények miatt. Mit lehet tenni az influenza megelizésére?

Pontosabban hogyan lehet a szervezetet felkészíteni az influenza minél enyhébb tünetekkel való átvészelésére?

1. Javasolt a rendszeres meleg vizes, szappanos kézmosás hazaérkezéskor,
étkezés elitt.

2. Gargalizálással, krákogással kitisztítani a garatot, akár naponta többször. Ennek révén lemosódik a torok nyálkahártyájáról a vírusok nagy része. Enyhén sós vízzel való toroköblítés még kedvezibb. Az orr nyálkahártyáját is meg lehet tisztítani a kórokozóktól langyos víz (Enyhén sós vízzel zj.) felszívásával (tenyérbil), majd ki kell természetesen fújni a vizet. 3-4 nap is kell ahhoz, hogy a garat- és orrnyálkahártyában elszaporodjanak az odakerült influenzavírusok, a rendszeres tisztogatással csökkenteni lehet a számukat.

3. A betegség esetén javasolt 3-8. pontokban leírtak megelizésre, illetve a
szervezet felkészítésére is használhatók

Szeretettel küldöm üdvözletemet:
dr. K. E.

"SZERINTEM EZEKET A GYÓGYMÓDOKAT ÉVSZÁZADOK ÓTA HASZNÁLJUK, MOST VISZONT FOKOZOTTAN ÉRDEMES ERISÍTENI, VÉDENI MAGUNKAT ÉS CSALÁDUNKAT !

SOKAN AZ ORRNYÁLKAHÁRTYA-FERTITLENÍTÉST/ MIVEL KÉPTELENEK VIZET FELSZÍVNI AZ ORRBA/ SÓSVÍZZEL ÉRDEMES CSÖPÖGTETNI TÖBBSZÖR, HOGY BÖFOLYADÉK KERÜLJÖN AZ ORRBA.

  

kAPHATÓ:
- Tourinform Mohács (Önkormányzati Hivatal)
7700 Mohács, Széchenyi tér 1.

-S-Work Kft – Fly Mix Kft bemutató terem
7700 Mohács, Dózsa Gy. út 34. (Fecske Papírbolt mellett)

- Edzéseken – órarend itt >>

Mi is az XFight

Az XFIGHT az egész világon fantasztikus népszerüségnek örvendö egész testet igénybevevö Fitnessz sportág. Egy színes, változatos óra, a Tae Bo, Tae Kwon Do, Muay Thay, Kick Box, Box, Fight Do, Combat stílusokat egyesítve. Ez az intenziv Workaut, a ritmust adó zenéjére, ami a 185 BPM (Beat Pro Minute = ütem per perc) is elérheti, javítja az aerob és anaerob keringést, erősíti és rugalmassá teszi az izomszöveteket és sokoldalúságánál fogva megdolgoztatja a nem aktív izmokat is.
 


Élhetsz tudatosan, boldogan, szépen is!!!!

Mérges vagy egy darabig – kitombolod vagy elfojtod – a lényeg, hogy egyszer abbahagyod és azt hiszed, hogy vége van. A harag ott volt a felszínen, tudtál róla, ami eddig fent volt, most a mélybe került, tudatod, szíved legmélyére. Ott vár mélyen – nem is tudsz róla – ,hogy aztán valamikor megint a felszínre tör. Minden hangulat és gondolat, tovább örökíti önmagát. Tehát, amikor együttműködsz a kellemetlen érzésekkel, akkor megöntözöd azt a magot, ami ezt a hangulatot táplálja azért, hogy újból kihajthasson, majd előbb vagy utóbb szokásoddá és elsődleges természeteddé válik, valódi önmagadat pedig a háttérbe szorítod.

E-szerint élj és jobb lesz az életed!


 
 
 
 
 
Zsírégetés - fitbox x fight - Fatkiller - mohács fitbox edzés - x fight x fight - fogyás fatkiller - sztárcsevics jános