Gyógyászat


Cukorbetegség

A szokások rabsága.

A cukorbetegség egy fajtáját, a 2-es típusút nevezhetnénk akár civilizációs cukorbajnak is.
A legföbb kiváltó oka a kevés mozgás, a rengeteg édesség, a gyorséttermi menü, a finomitott fehér kenyér és az alkohol.
Ha jól belegondolunk, ez nagyon jó hír, hiszen ha ezeket kiiktatjuk az életünkböl, akkor elkerülhetjük a kórt!
Már tudjuk, hogy a 2-es tipusu cukorbetegségre való hajlam genetikusan öröklödik, tehát már a pólyában jelen van. De az sem az égböl pottyant, hanem hogy kialakul-e a betegség vagy sem, a környezeti tényezök a felelösek.
A legfontosabb a táplálkozásunk és az életmódunk. Legveszélyesebb a mozgásszegény életmód és a hasra való elhizás.
A genetikai tényezö pedig ott köszön vissza, hogy az ilyen családban született személy eleve hajlamosabb az elhizásra, illetve nála már kisebb mértékü túlsúly esetén is számitani lehet a vércukorszint megemelkedésére. A megelözés legföbb módja az egészséges életmód lenne.

Ebben a nyugati országok 15-20 évvel elöttünk járnak.
A rendszeres mozgás és a helyes étrend nem csak a megelözésben segit, hanem a 2-es tipúsú cukorbetegség kezelésében is.
A kór egyik oka, hogy csökken a hasnyálmirigy által termelt, insulin nevü hormon hatékonysága, amely a vércukorszintet normalizálja. A rendszeres testmozgás nagy elönye, hogy fokozza az izom cukorfelvételét. Vagyis ugyanannyi inzulin nagyobb vércukorcsökkenést eredményez, igy javul az inzulinérzékenység. Ahhoz, hogy ez tartósan maradhasson, rendszeres mozgásra lenne szükség.

Egy nemrégiben végzett felmérés megdöbbentö eredményt produkált! A kiértékelés során sorrendbe lettek rakva az ételek, hogy milyen gyakorisággal jelentek meg a kérdöiveken.
Elsö helyre került a rántotthús, második helyre a paprikáscsirke, harmadik helyre a marhapörkölt galuskával. A föételként evett saláta csak a 167. helyen jelent meg.
Pedig ha belegondolunk, hogy egy fej saláta még télen is olcsóbb mint egy szelet hús.
A legjobb az volna, ha rostdús ételeket, zöldség, gyümölcs, gabona formájában fogyasztanánk. Ezek amellett, hogy serkentik az emésztést, segitenek a salakanyagok eltávolitásában, szervezetünkben tárolják a folyadékot és méregtelenitenek.

Ha egy cukorbeteg szigoruan betartja a helyes étrendet, tanácsokat, rendszeres mozgásprogramot végez és leadja súlyfeleslegét, megközeliti ideális testsúlyát, jó esélye van arra, hogy "elmúlik" a cukorbetegsége.
Életmód váltás nélkül azonbam nem megy!

A cukorbetegség akkor lesz drága, ha a helyes táplálkozás és az életmódváltás helyett elkezdünk pirulákat szedni. 

kAPHATÓ:
- Tourinform Mohács (Önkormányzati Hivatal)
7700 Mohács, Széchenyi tér 1.

-S-Work Kft – Fly Mix Kft bemutató terem
7700 Mohács, Dózsa Gy. út 34. (Fecske Papírbolt mellett)

- Edzéseken – órarend itt >>

Mi is az XFight

Az XFIGHT az egész világon fantasztikus népszerüségnek örvendö egész testet igénybevevö Fitnessz sportág. Egy színes, változatos óra, a Tae Bo, Tae Kwon Do, Muay Thay, Kick Box, Box, Fight Do, Combat stílusokat egyesítve. Ez az intenziv Workaut, a ritmust adó zenéjére, ami a 185 BPM (Beat Pro Minute = ütem per perc) is elérheti, javítja az aerob és anaerob keringést, erősíti és rugalmassá teszi az izomszöveteket és sokoldalúságánál fogva megdolgoztatja a nem aktív izmokat is.
 


Élhetsz tudatosan, boldogan, szépen is!!!!

Mérges vagy egy darabig – kitombolod vagy elfojtod – a lényeg, hogy egyszer abbahagyod és azt hiszed, hogy vége van. A harag ott volt a felszínen, tudtál róla, ami eddig fent volt, most a mélybe került, tudatod, szíved legmélyére. Ott vár mélyen – nem is tudsz róla – ,hogy aztán valamikor megint a felszínre tör. Minden hangulat és gondolat, tovább örökíti önmagát. Tehát, amikor együttműködsz a kellemetlen érzésekkel, akkor megöntözöd azt a magot, ami ezt a hangulatot táplálja azért, hogy újból kihajthasson, majd előbb vagy utóbb szokásoddá és elsődleges természeteddé válik, valódi önmagadat pedig a háttérbe szorítod.

E-szerint élj és jobb lesz az életed!


 
 
 
 
 
Zsírégetés - fitbox x fight - Fatkiller - mohács fitbox edzés - x fight x fight - fogyás fatkiller - sztárcsevics jános