Gyógyászat


Cellulitis (Narancsbőr)

A cellulitis, azaz narancsbőr, a nők egyik legádázabb ellensége, nagy bevételi forrása a kozmetikai iparnak, hiszen a cellulitis kezelése nem "kampányszerű", hanem egy életre szóló program.
A gyártók drágábbnál drágább krémek tömkelegét bocsátják piacra, melyek - véleményük szerint - a cellulitist mérsékelik ill. teljesen eltüntetik. Eredményességük világszerte vitatott, ill. már bizonyított, hogy ezek a krémek csupán felületi simaságot, bársonyosságot kölcsönöznek a bőrnek.

Okozója:
A cellulitisre örökölt tényezők is hajlamosíthatnak, de okozhatják hétköznapi rossz beidegződéseink: a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód is.

Az alsó bőrrétegek alatt nagy mennyiségben zsírsejtek találhatók, amik az elernyedt, gyenge kötőszövetek között, a combon, fenéktájon, hason kidudorodnak.
Ezeken kívül még a dohányzás (nikotin) az, ami - érszűkítő hatása miatt - a bőrfelület alatti apró erekben a zsíranyagcserét lassítja, ill. a kötőszövetek kollagénstruktúráját károsítja, gyengíti.

Mi az, ami segít?

Tudatos étkezés és mozgás nélkül nem lehet harcolni a cellulitis ellen.

Semmi cukor, kevés zsír (főleg, ha az állati eredetű). Zsírok inkább halból (pl. tengeri lazac) kerüljenek a szervezetbe. Ezek tartalmazzák az omega-3 zsírsavakat, amelyek nem rakódnak le a szervezetben, hanem rendesen áramlanak a vérkeringéssel és jobban beépülnek az izmokba.

A péksüteményt, tésztát, kenyeret, cserélje le teljeskiőrlésű termékekre. Előnyük, hogy lassan emésztődnek, lassan emelik a vércukorszintet, és ha nem is fogyasztanak, nem kell tartanunk hirtelen éhségrohamtól, rosszulléttől.
A ballasztanyagok, rostok raktározzák a vizet, lekötik a méreganyagokat!

Ha salátát eszik, úgy válogassa össze, hogy mindig tartalmazzon valami vízhajtó hatású növényt
(pl. zeller, retek, cékla vagy gyömbér).

A gyümölcs- és zöldségleveket maga préselje, és ne adjon hozzá cukrot.

Délután három-négy óra után már semmi sósat ne egyen.

Cellulitist kedvezőtlenül befolyásoló élelmiszerek:
sertéshús
sós ill. olajos halak
magas sótartalmu, zsíros sajtok
fehérkenyér, édessütemények
zöldségkonzervek, sültkrumpli
kávé, alkohol, kóla
állati zsírok

Cellulitist kedvezően befolyásoló élelmiszerek:
sovány marhahús, szárnyasok
sovány halak
joghurt
szója- ill. teljeskiőrlésű élelmiszerek
friss ill. pároltzöldségek, gyümölcs
szénsavszegény vagy mentes víz
gyógyteák
hidegensajtolt növényi olajak

táplálékkiegészítők:
- L-Carnitin
- Aminósavak(proteinek)
- BCAA (valin, leucin, isoleucin)
- CLA

Sport nélkül ne is álmodjunk cellulitis-mentességről. Mozgásszegény életmód esetén a szervezet vérbősége és anyagcseréje szinte a minimálisra csökken. Ennek az a következménye, hogy a szervezet sem a vizet, sem a salakanyagot nem tudja elszállítani, így az izmokban oxigénhiány lép fel, oxigén nélkül pedig nincs zsírégetés. 

kAPHATÓ:
- Tourinform Mohács (Önkormányzati Hivatal)
7700 Mohács, Széchenyi tér 1.

-S-Work Kft – Fly Mix Kft bemutató terem
7700 Mohács, Dózsa Gy. út 34. (Fecske Papírbolt mellett)

- Edzéseken – órarend itt >>

Mi is az XFight

Az XFIGHT az egész világon fantasztikus népszerüségnek örvendö egész testet igénybevevö Fitnessz sportág. Egy színes, változatos óra, a Tae Bo, Tae Kwon Do, Muay Thay, Kick Box, Box, Fight Do, Combat stílusokat egyesítve. Ez az intenziv Workaut, a ritmust adó zenéjére, ami a 185 BPM (Beat Pro Minute = ütem per perc) is elérheti, javítja az aerob és anaerob keringést, erősíti és rugalmassá teszi az izomszöveteket és sokoldalúságánál fogva megdolgoztatja a nem aktív izmokat is.
 


Élhetsz tudatosan, boldogan, szépen is!!!!

Mérges vagy egy darabig – kitombolod vagy elfojtod – a lényeg, hogy egyszer abbahagyod és azt hiszed, hogy vége van. A harag ott volt a felszínen, tudtál róla, ami eddig fent volt, most a mélybe került, tudatod, szíved legmélyére. Ott vár mélyen – nem is tudsz róla – ,hogy aztán valamikor megint a felszínre tör. Minden hangulat és gondolat, tovább örökíti önmagát. Tehát, amikor együttműködsz a kellemetlen érzésekkel, akkor megöntözöd azt a magot, ami ezt a hangulatot táplálja azért, hogy újból kihajthasson, majd előbb vagy utóbb szokásoddá és elsődleges természeteddé válik, valódi önmagadat pedig a háttérbe szorítod.

E-szerint élj és jobb lesz az életed!


 
 
 
 
 
Zsírégetés - fitbox x fight - Fatkiller - mohács fitbox edzés - x fight x fight - fogyás fatkiller - sztárcsevics jános