Edzéstippek


Állóképességi edzés & Zsírégetés

Az a felfogás, hogy egy alacsony intenzitású zsírégető edzés alapvetően egy optimális zsírszövet-leépítést eredményez, helytelen.
Egy alacsony intenzitású zsírégető edzés egészségi szempontból korlátlanul művelhető, viszont az elhasznált összkalóriamennyiség szempontjából alulmarad az intenzív edzéssel szemben.

1.)
Egy alacsony intenzitású edzésen kíméli a szervezet az amúgy is behatárolt kapacitású Glikogéntárolókat és inkább a nagyobb zsírdepókat használja energiaforrásként.
A felhasznált összkalóriamennyiség azonban az alacsony intenzitásból eredően, viszonylag kevés. Ha az összesen felhasznált kalória pl. 300 kcal. akkor ebből 70% zsírégetés, 30% szénhidrát felhasználás. Tehát a 300 kcal.-ból 210 kcal zsírégetés.

2.)
Egy magas intenzitású edzéssel ki lesznek a Glikogéntárolók ürítve, ezért a zsírtárolók is kisebb mennyiségben (50%) lesznek kihasználva, mint az alacsony intenzitású edzéseknél. Viszont az edzés intenzitásánál fogva, a felhasznált összkalóriamennyiség 500 kcal. Habár a zsírégetés relativ kevesebb, (50% zsír- 50% szénhidrát) mégis a zsírszövet abszolút elégetése magasabb lett!
50% zsírégetés az 500 össz kacl-ból=250 kcal.

Mindenesetre az edzés, a mozgás öröme legyen az első helyen aztán az intenzitás. 

kAPHATÓ:
- Tourinform Mohács (Önkormányzati Hivatal)
7700 Mohács, Széchenyi tér 1.

-S-Work Kft – Fly Mix Kft bemutató terem
7700 Mohács, Dózsa Gy. út 34. (Fecske Papírbolt mellett)

- Edzéseken – órarend itt >>

Mi is az XFight

Az XFIGHT az egész világon fantasztikus népszerüségnek örvendö egész testet igénybevevö Fitnessz sportág. Egy színes, változatos óra, a Tae Bo, Tae Kwon Do, Muay Thay, Kick Box, Box, Fight Do, Combat stílusokat egyesítve. Ez az intenziv Workaut, a ritmust adó zenéjére, ami a 185 BPM (Beat Pro Minute = ütem per perc) is elérheti, javítja az aerob és anaerob keringést, erősíti és rugalmassá teszi az izomszöveteket és sokoldalúságánál fogva megdolgoztatja a nem aktív izmokat is.
 


Élhetsz tudatosan, boldogan, szépen is!!!!

Mérges vagy egy darabig – kitombolod vagy elfojtod – a lényeg, hogy egyszer abbahagyod és azt hiszed, hogy vége van. A harag ott volt a felszínen, tudtál róla, ami eddig fent volt, most a mélybe került, tudatod, szíved legmélyére. Ott vár mélyen – nem is tudsz róla – ,hogy aztán valamikor megint a felszínre tör. Minden hangulat és gondolat, tovább örökíti önmagát. Tehát, amikor együttműködsz a kellemetlen érzésekkel, akkor megöntözöd azt a magot, ami ezt a hangulatot táplálja azért, hogy újból kihajthasson, majd előbb vagy utóbb szokásoddá és elsődleges természeteddé válik, valódi önmagadat pedig a háttérbe szorítod.

E-szerint élj és jobb lesz az életed!


 
 
 
 
 
Zsírégetés - fitbox x fight - Fatkiller - mohács fitbox edzés - x fight x fight - fogyás fatkiller - sztárcsevics jános