Edzéstippek


Parancsol egy csipetnyi életmódváltást a teája mellé?

Az utóbbi években egyre gyakrabban, sőt, manapság már nap mint nap hallani mindenhonnan, hogy "életmódváltás". Az életmód váltás a csodarecept mindenre.
Túlsúlyos vagy? Oh, csak egy kis életmódváltás kell. Egészségügyi problémáid vannak? Semmi gond, terápiával kezeljük az akut problémákat, a továbbiakban pedig a dolog már kezelhető egy kiadós életmódváltással. Fáradékony vagy? Nincs elég energiád semmihez? Már jön is a tanács: "vegyél be napi háromszor egy kanál életmódváltást", és hipp-hopp, nádak- erek, illa-berek, minden varázsütésre megoldódik.

Ki ne tudná, hogy az életmódváltás - feltéve persze, ha abba az irányba változik, amelyikben ezt a szót használni szokták :-) - javítja a vérkeringésünket, visszaadja a rugalmasságunkat, a mozgékonyságunkat, kizökkent a tunyaságból, újra maximális energiaszintre repít, erősíti az immunrendszert, fiatalít, miközben csökkent mindenféle rizikófaktort a betegségek tekintetében. Ráadásul beköti a cipőfűződet és még az orrodat is tisztítja. :-) Csak egy szó. Ennyi, és minden megváltozik. Milyen egyszerű, nem igaz? Pont mint a világbéke. :-)
Olyan, mint amikor két barátnő beszélget.
- Akkor holnap délután háromkor teázunk egyet?
- Fú, nehari, de holnap háromkor épp életmódváltásom van. Nem lehetne holnaputánra halasztani?
:-))))
Szóval mindenki pillekönnyedén dobálózik a szóval. De valójában aztán mi történik? Egy mesehős buzgalmával veted bele magadat az új életedbe. Új világra virrad a nap. Azon a reggelen, amikor elhatározásra jutottál, kimész az utcára, dagad a melled, bizsereg a torkod, és valahogy a világ is teljesen más. Új, teli van lehetőségekkel, újra tudsz álmodni, és újra mersz remélni.
Aztán a csoda hétköznapivá válik, majd nehézzé és kimerítővé. Többnyire egy-két nap vagy néhány hét múlva aztán minden visszazökken a régi kerékvágásba. Ha az átlagnál kitartóbb vagy, akkor akár három hónapig is húzhatod.

"Na jó, de valakik mégiscsak elérnek eredményeket az életmódváltás terén, nem?"
Igen. Azok, akik tényleg szenvedélyesen akarják a változás hozta eredményeket. Az mindegy, hogy miért. Mindegy, hogy megijedt egy komolyra forduló betegségtől, szerelmes lett, vagy úgy ébredt, hogy ha törik, ha szakad, saját magáért változtatni AKAR.
lényeg, hogy akarja. És ez a szenvedély, ez az elhatározás átsegíti őt a nehéz szakaszokon is. Megsokszorozza az akaraterejét, fegyelmezettebbé és szisztematikusabbá teszi. Nekik sikerül egyedül is. Több oka is van, amiért az életmódváltás sokkal nehezebb, mint ahogy azt a szó lágy tavaszi szellőt sugalló jellege sejteti.
Először is az életmódváltás nem olyan, mint egy zokni lecserélése. :-) A mindennapi döntéseink, a napi rutinunk mind a teljes személyiségünk része, ami adott esetben már évek vagy évtizedek óta formálja az életünket. Még ha szeretnénk se tudnánk lecserélni egyik napról a másikra a személyiségünket.
Amit viszont meg tudsz tenni, az az, hogy fokozatosan újabb és újabb szokásokat alakítasz ki, amelyek egyszerűen átveszik a régi rossz szokásaid helyét. Ez a titka a sikernek.

"Ez így elég sovány! Mi kell mindahhoz, hogy ez megvalósuljon?"

Valójában két dolog:
1. El kell határoznod magad, és az elhatározásodhoz tartani kell magad.

Rengeteg emberen látom, hogy nem elég, hogy rossz módszereket választ, még azokat is percenként változtatgatja. Mintha lenne egy olyan csodaszer, ami munka nélkül, elkötelezettség nélkül és kitartás nélkül tartós eredményeket hozhatna.
Érdekes, hogy senki nem keres egy olyan csoda-edzésmódszert, amivel egy hónap alatt olimpiai bajnok lehet, de mindenki lázasan kutat az "élet vize" után, ha az izomépítésről vagy a fogyásról van szó. Állj meg! Nézz utána, olvass utána, ha kell. Higgyél benne, határozd el magad, és tartsd magad a tervhez, amíg meg nem érkeznek az első eredmények! És az után is! Ne kapj vérszemet az eredményektől! Csak tartsd magad a tervhez!

2. Vedd magad körül emberekkel, akik támogatnak a célodban.
Nincs annál rosszabb, amikor valaminek nekifognánk, és - legtöbbször a közvetlen környezetünkből - jön a sok morgás és a laikus "én úgy is jobban tudom" hozzáállásból megfogalmazott "ez hülyeség!".

A minimum, hogy a hozzád legközelebb álló emberek, a legjobb barátod vagy barátnőd és a párod támogasson. Ha támogatnak, akkor van kire támaszkodni. Van, aki a környezetedből nem azzal bombáz, hogy "Miért csinálod ezt?", vagy "Úgysem fog sikerülni", vagy "Áh, szerintem ez hülyeség!". Ez nagyon jól tud jönni, amikor épp feladós hangulatodban vagy, mert valahogy minden összejött. Márpedig a sikernek egy kulcsa van, és minden sikeres ember egy szabályhoz tartja magát: Csak eggyel többször kell megpróbálni! Csak eggyel többször kell felállni! Mindig csak a mai napi feladatra kell koncentrálni, és azt elvégezni. Ha ezt minden nap megcsinálod, az eredmények jönni fognak. És ezt követi a siker is, amit a környezeted csodálni fog.
Félreértés ne essék: IGEN, A TE SIKERED RAJTAD MÚLIK, TIÉD A FELELŐSSÉG JÓ RÉSZE, de ahogy az elvetett magnak megfelelő környezet kell (napsütés, tápanyagok és víz), hogy kikeljen, ugyanúgy megfelelő környezet kell ahhoz is, hogy a megszületett elhatározás az életmódváltásra szárba szökjön.
És hogy mit tudok én ehhez hozzátenni? Nem tudok mozogni helyetted. Nem tudok helyesen étkezni, nem tudok új szokásokat felvenni és nem tudok akarni helyetted. Tudlak motiválni addig, amíg fel nem tudod tüzelni a saját belső motivációdat és körül tudlak venni emberekkel, akik biztosan támogatni fognak a céljaidban, és akiket te is támogathatsz cserébe.
Gondolkozz el ezen (tényleg):
Életed egyik NAGY döntése előtt állsz.
Elárulok ugyanis egy nagy titkot: az alakformálás nem csupán az alakodat formálja, de azt is, hogy milyen ember vagy, és hogy milyen lesz a hátralévő életed.

A kérdés tehát már csak az:
Tudsz-e még hinni abban, hogy sikerülhet?
Van-e benned elhatározás?
Találsz-e még magadban belső erőt?
AKAROD-E ÉGŐ VÁGGYAL, HOGY VÉGRE ELÉRD AZ ÁLMAID? 

kAPHATÓ:
- Tourinform Mohács (Önkormányzati Hivatal)
7700 Mohács, Széchenyi tér 1.

-S-Work Kft – Fly Mix Kft bemutató terem
7700 Mohács, Dózsa Gy. út 34. (Fecske Papírbolt mellett)

- Edzéseken – órarend itt >>

Mi is az XFight

Az XFIGHT az egész világon fantasztikus népszerüségnek örvendö egész testet igénybevevö Fitnessz sportág. Egy színes, változatos óra, a Tae Bo, Tae Kwon Do, Muay Thay, Kick Box, Box, Fight Do, Combat stílusokat egyesítve. Ez az intenziv Workaut, a ritmust adó zenéjére, ami a 185 BPM (Beat Pro Minute = ütem per perc) is elérheti, javítja az aerob és anaerob keringést, erősíti és rugalmassá teszi az izomszöveteket és sokoldalúságánál fogva megdolgoztatja a nem aktív izmokat is.
 


Élhetsz tudatosan, boldogan, szépen is!!!!

Mérges vagy egy darabig – kitombolod vagy elfojtod – a lényeg, hogy egyszer abbahagyod és azt hiszed, hogy vége van. A harag ott volt a felszínen, tudtál róla, ami eddig fent volt, most a mélybe került, tudatod, szíved legmélyére. Ott vár mélyen – nem is tudsz róla – ,hogy aztán valamikor megint a felszínre tör. Minden hangulat és gondolat, tovább örökíti önmagát. Tehát, amikor együttműködsz a kellemetlen érzésekkel, akkor megöntözöd azt a magot, ami ezt a hangulatot táplálja azért, hogy újból kihajthasson, majd előbb vagy utóbb szokásoddá és elsődleges természeteddé válik, valódi önmagadat pedig a háttérbe szorítod.

E-szerint élj és jobb lesz az életed!


 
 
 
 
 
Zsírégetés - fitbox x fight - Fatkiller - mohács fitbox edzés - x fight x fight - fogyás fatkiller - sztárcsevics jános