Edzéstippek


Hogyan válhatsz NAGY MESTERRÉ!?


Ma egy kicsit másféle érdekességet hoztam Neked, mert szörnyen unalmasnak tartanám, ha állandóan a "hogyan legyek izmos" vagy „hogyan fogyjak 2 hét alatt 40 kg” kérdés körül mozognánk, kizárólag a fizikai szinteken.

Az emberi lény nagyon összetett, így a működését is csak többféle rétegen áthaladva érthetjük meg, márpedig az óráimon és a munkámban olyan sok emberrel állok kapcsolatban, hogy tisztán kirajzolódik:

a hogyan-legyek-izmos, fogyás, alakformálás probléma, csak a felszín.

A tested fizikai megjelenése kívülről ugyanis, igen nagymértékben jeleníti meg a gondolkodási, és érzelmi világodat az értő szemek számára.

- A szakértő azonban CSAK tudja, hogy mit tud, és azt is honnan tudja. Ezért szakértő.
- A nagymesterre ez azonban NEM érvényes. A nagymester intuitív módon működik.

Ez mit jelent? Mikor lehetsz nagymester?

Azt jelenti, hogy a szakértő, a racionális gondolkodásával sokkal kevesebbet tud, mint a nagymester, akinek sok éves tapasztalatával, alázatával a tevékenysége iránt, a működése a következő:

Egyszerűen csak látja a megoldást, és ha megkérdezik arról miért látja így, nem mond konkrétumokat, csak példákat, képeket vagy hasonló esetekre utal.

Az legyen az egyik életcél, hogy ide eljussunk, bármelyik területen, amiben jók vagyunk.

Az evésre, a diétára leegyszerűsítve:

Attól kezdve, hogy úgy diétázol, hogy semmiféle számra nincs szükséged, nem kell méricskélned, sem mindenféle felesleges korlátokat bevezetned az életedbe, hanem a MEGÉRZÉSEID alapján, intuitív módon is képes vagy egészségesen élni, onnantól igenis nagymesternek tekinthetünk.

A nagymester a testében érzi a felmerülő érzeteket, majd ezek, egyéb testi csatornákon kúsznak fel a tudatos feldolgozás felé. A nagymester az egész testét használja.

Amíg kalóriákat számolunk, naponta mérjük magunkat, és előre megírt tervekre, és étrendekre szorítkozunk, addig ez egy izzadságos, sokszor nyögve nyelős állapot, csupán egy bizonyos eredménnyel.
A szakértő, aki erőltetve, agyalgatással halad előre. A "mezei" szakértő, csak a fejét használja.

A két okoska között tehát lényeges a különbség, és elértünk oda, amit mondani akarok: a nagymester a TESTÉT is használja és érzékeli, a gondolkodásához.

Ezt hívják úgy a tudományban, hogy szomatikus intelligencia.

Mivel lehet ezt fejleszteni? Ez a nagyon fontos kérdés!

Nagymesterből kevés van. Azért van kevés, mert a tudomány jelenlegi állása szerint, olyan tudatos és nem tudatos fejlődési útvonalon szükséges haladni, ami rengeteg, megélt TAPASZTALÁSSAL is párhuzamosan zajlik, hogy ez a speciális kombináció kevés embernek adatik meg.

Könyvekből senki sem lesz nagymester. Ki kell menned a terepre, élni, hosszú időt ott eltölteni, mint én is tettem, teszem!

Pontos információkat nem találtam ehhez, pedig mindnyájan nagymesterek akarunk lenni, az életünk számos területén. Néhány konkrét példát tudok, tudnék mutatni, mesélni de azt gondolom, hogy ez nem ebbe a levélbe való téma.

Senkiből sem lesz nagymester a Kánaán kellős közepén, csupán u.n. „de szeretnék én is király, királylány lenni”, vagy is a sok ezredik valaki. Bizony ehhez le kell bontani a személyiséged fixált és görcsös szerkezeteit, azért, hogy a nagymesteri szinthez, új idegpályákat építhess ki.
Ez a fájdalmas, de gyors útvonal.

Mit lehet csinálni, ha a testeddel is kapcsolatba akarsz kerülni?

A Harcosok, vagy testépítők ezt agy-izom kapcsolatnak is hívják, azaz dióhéjban ehhez csak annyit: fókuszálj arra a gyakorlatra, amit éppen végzel. Még jobban egyszerűsítve: NE gondolkodj valami máson, ha edzel. Ez tehát elmemunka.

A szomatika valódi forrása azonban természetesen a Távol-Kelet, és az olyan mozgásforma, mint például a jóga, Karate, az Aikido, a Pilates és a tánc is erre épül, azaz ezeken a sportokon keresztül is kapcsolatba kerülhetsz önmagaddal. A szomatika nem más, mint a testünkre való erős fókusz. A belső érzékelésedre való figyelés.

Csinálhatod otthon is, napi 5 percben, vagy a kocsiban ülve, ha úgyis várakozol:

Csönd és nyugalom legyen körülötted, és kényelmesen ülj, vagy feküdj.

- Mit érzel a testedben? Itt fáj, ott fáj, amott fáj.
- Mikor gondoltál utoljára a szívedre? Gondolj rá 5 másodpercet, érezd, hogy dobog.
- Mikor figyelted, csak 10 másodpercig a szemed vagy a tüdőd? Csak fordítsd feléjük a figyelmed.
- Mehetsz tovább a testedben, bármerre. Ha beteg vagy, gondolj a beteg szervedre. Csak figyeld.

Tök egyszerű az egész, és egyben gratulálni is szeretnék: ez a meditáció megközelítése testi irányból. Gyönyörűen csináltad!

Aki önmagában nyúlkál, az nagymesterré válik. Előbb vagy utóbb :)
Hajrá Harcoskáim!

Reménykedem benne, hogy tudtam Neked nyújtani valami újat, és ez a módszer semmibe sem kerül. 

kAPHATÓ:
- Tourinform Mohács (Önkormányzati Hivatal)
7700 Mohács, Széchenyi tér 1.

-S-Work Kft – Fly Mix Kft bemutató terem
7700 Mohács, Dózsa Gy. út 34. (Fecske Papírbolt mellett)

- Edzéseken – órarend itt >>

Mi is az XFight

Az XFIGHT az egész világon fantasztikus népszerüségnek örvendö egész testet igénybevevö Fitnessz sportág. Egy színes, változatos óra, a Tae Bo, Tae Kwon Do, Muay Thay, Kick Box, Box, Fight Do, Combat stílusokat egyesítve. Ez az intenziv Workaut, a ritmust adó zenéjére, ami a 185 BPM (Beat Pro Minute = ütem per perc) is elérheti, javítja az aerob és anaerob keringést, erősíti és rugalmassá teszi az izomszöveteket és sokoldalúságánál fogva megdolgoztatja a nem aktív izmokat is.
 


Élhetsz tudatosan, boldogan, szépen is!!!!

Mérges vagy egy darabig – kitombolod vagy elfojtod – a lényeg, hogy egyszer abbahagyod és azt hiszed, hogy vége van. A harag ott volt a felszínen, tudtál róla, ami eddig fent volt, most a mélybe került, tudatod, szíved legmélyére. Ott vár mélyen – nem is tudsz róla – ,hogy aztán valamikor megint a felszínre tör. Minden hangulat és gondolat, tovább örökíti önmagát. Tehát, amikor együttműködsz a kellemetlen érzésekkel, akkor megöntözöd azt a magot, ami ezt a hangulatot táplálja azért, hogy újból kihajthasson, majd előbb vagy utóbb szokásoddá és elsődleges természeteddé válik, valódi önmagadat pedig a háttérbe szorítod.

E-szerint élj és jobb lesz az életed!


 
 
 
 
 
Zsírégetés - fitbox x fight - Fatkiller - mohács fitbox edzés - x fight x fight - fogyás fatkiller - sztárcsevics jános