Edzéstippek


Kockahas mítoszok

Nem jön álom a szememre. Aludni kéne, de valami nem hagy nyugodni. Egész nap nem hagyott. Tudom is mi az. Megosztom veletek, kiírom magamból, addig úgysem tudok elaludni.

Történt a minap, hogy beszélgettünk páran és szóba került a kocka has. Mire az egyik srác -akinek nagyjából akkora a hasa, mint egy hat hónapos terhesnek- kijelentette, hogy fél éven belül kockás hasa lesz, mégpedig azért, mert hat hónapig csak hasizom gyakorlatokat fog csinálni.

Sajnos nagyon sokan vannak, akik hasonlóan vélekednek erről a témáról. És pontosan ez akadályozza meg őket a cél elérésében. Egyszerűen rossz úton indulnak el. Ezért most rámutatok a hibákra, amiket nagyon sokan elkövetnek.
Talán Te is.

1. Mítosz: Akkor lesz kockás hasad, ha hasizomgyakorlatokat végzel.
Kétség kívül ez a legelterjedtebb. Az a baj vele, hogy egyáltalán nem igaz. Rengetegen vannak, akik nem végeznek hasizomgyakorlatokat, mégis kockás a hasuk. Miért? Azért, mert nem takarja el zsírréteg. Mindenkinek kockás a hasa, csak a legtöbb embernek nem látszik a zsírpárna miatt. Szóval csinálhatsz te száz felülést per nap, ugyan erősebb lesz tőle a hasad, de a zsírt nem fogja eltűntetni.

2. Mítosz: A felülés/prés eltünteti a hasadról a zsírt.
Sokan azt hiszik, hogy mivel ilyenkor a has mozog, onnan fogy a zsír. Ez egyáltalán nem így van. A felülésnek és a présnek semmi köze a zsírégetéshez. Zsírt égetni akkor tudsz, ha aerob edzést végzel. És akkor se tudsz koncentráltan fogyni csak hasról, vagy csak fenékről, vagy valamilyen célzott helyről. Ilyen csak a sebészeten van. A helyi zsírégetést felejtsd el, a legnagyobb idiótaság ebben a témakörben.

3. Mítosz: Napi 8 perc edzés a TeleShop-os hasizom erősítővel és kockás lesz a hasad.
Ez a kedvencem. Mindig mosolyt csal az arcomra az éppen aktuális, akciós áron megrendelhető, hiper-szuper hasizom erősítő csodagép.
Ezek hihetetlenül félre tudják vezetni a naiv, minél hamarabb, és minél jobban kinézni akaró emberkéket, akiknek lövésük sincs, hogy mi fán terem a kockahas. Ezek közül a gépek közül ugyan sok nagyon jól megmozgatja a hasizmokat, ami remek, de nem ettől fog eltűnni onnan a zsír és végképp nem ettől fogsz úgy kinézni, mint az, akivel reklámozzák ezt a terméket.

4. Mítosz: Diéta nélkül is elérhető a kocka has.
Ez sem igaz, illetve nem teljesen. Ha nem is kimondottan diétázni, de oda kell figyelni az étrendre. Akkor fog látszódni a hasizmod, ha nincs rajta sok zsír. Ehhez aerob edzés kell és helyes táplálkozás.


 

kAPHATÓ:
- Tourinform Mohács (Önkormányzati Hivatal)
7700 Mohács, Széchenyi tér 1.

-S-Work Kft – Fly Mix Kft bemutató terem
7700 Mohács, Dózsa Gy. út 34. (Fecske Papírbolt mellett)

- Edzéseken – órarend itt >>

Mi is az XFight

Az XFIGHT az egész világon fantasztikus népszerüségnek örvendö egész testet igénybevevö Fitnessz sportág. Egy színes, változatos óra, a Tae Bo, Tae Kwon Do, Muay Thay, Kick Box, Box, Fight Do, Combat stílusokat egyesítve. Ez az intenziv Workaut, a ritmust adó zenéjére, ami a 185 BPM (Beat Pro Minute = ütem per perc) is elérheti, javítja az aerob és anaerob keringést, erősíti és rugalmassá teszi az izomszöveteket és sokoldalúságánál fogva megdolgoztatja a nem aktív izmokat is.
 


Élhetsz tudatosan, boldogan, szépen is!!!!

Mérges vagy egy darabig – kitombolod vagy elfojtod – a lényeg, hogy egyszer abbahagyod és azt hiszed, hogy vége van. A harag ott volt a felszínen, tudtál róla, ami eddig fent volt, most a mélybe került, tudatod, szíved legmélyére. Ott vár mélyen – nem is tudsz róla – ,hogy aztán valamikor megint a felszínre tör. Minden hangulat és gondolat, tovább örökíti önmagát. Tehát, amikor együttműködsz a kellemetlen érzésekkel, akkor megöntözöd azt a magot, ami ezt a hangulatot táplálja azért, hogy újból kihajthasson, majd előbb vagy utóbb szokásoddá és elsődleges természeteddé válik, valódi önmagadat pedig a háttérbe szorítod.

E-szerint élj és jobb lesz az életed!


 
 
 
 
 
Zsírégetés - fitbox x fight - Fatkiller - mohács fitbox edzés - x fight x fight - fogyás fatkiller - sztárcsevics jános