Edzéstippek


Tudatos alakformálás.
Izomrostok

Alapvetöen kétféle izomrost létezik szervezetünkben, a vörös (gyengébb, lassabb) és a fehér (erösebb, dinamikusabb).
Ez a két izomrost tipus keverten helyezkedik el testünkben.
Egy adott izomrost tipusa attól függ, hogy milyen mozgatóideg idegezi be öket.
A két külömbözö idegsejt forma más ingererösséggel tudja müködtetni az izomsejteket, ezért azok jelentös müködésbeli külömbségeket mutatnak.

- A vörös izomrostok kisebb erövel, és föleg lassabban képesek összehúzódni, de tartósan, állóképesebben müködnek. Ilyenek elsösorban a törzs és az alsó végtagok izmai, azaz a gerincfeszitö izmok, a hsizomzat, a farizmok, a combfeszitök és a lábszárizmok. Ezek a nap folyamán gyakorlatilag folyamatosan dolgoznak és a testhelyzet megörzésében játszanak szerepet.

- A fehér izomrostok erösebben, dinamikusabban húzódnak össze, de lényegesen elöbb kifáradnak. Ezek a váll, a mell és a felsövégtagi izmok amik csak szakaszokbna, az aktuális elvégzendö munka függvényében dolgoznak.

Bár ez az állitás igaz, ennek ellenére egyénenként jelentös eltérések lehetnek az egyes izomcsoportok rostösszetételében.

A vörös izomrostokat kisebb ingerrel is müködésre lehet sarkallni, viszont hosszan kell dolgoztatni hogy fejlödjenek .A fehéret azonban sokkal erösebben, dinamikusabban kell ingerelnünk, hogy összehúzódjanak, látványosan fejlödjenek.

A Fatkiller Fitbox edzéseken mind a két izomrost kellöképpen dolgoztatva van ill. lehet.
Ezért igyekszek mindenkit arra ösztökélni, hogy az ütéseket, rugásokat, keményen, gyorsan, dinamikusan hajtsa végre, hogy a fehér izomzatot, ami a szép, tettszetös és látható változást eredményezi testünkben, fejlesszük.

Fontos: A gyors mozdulatra való törekvés a lényeg, az, hogy az idegrendszer által kiadjuk a parancsot az izmoknak a gyors mozgatásra, ezzel növelve az inger erösségét. 

kAPHATÓ:
- Tourinform Mohács (Önkormányzati Hivatal)
7700 Mohács, Széchenyi tér 1.

-S-Work Kft – Fly Mix Kft bemutató terem
7700 Mohács, Dózsa Gy. út 34. (Fecske Papírbolt mellett)

- Edzéseken – órarend itt >>

Mi is az XFight

Az XFIGHT az egész világon fantasztikus népszerüségnek örvendö egész testet igénybevevö Fitnessz sportág. Egy színes, változatos óra, a Tae Bo, Tae Kwon Do, Muay Thay, Kick Box, Box, Fight Do, Combat stílusokat egyesítve. Ez az intenziv Workaut, a ritmust adó zenéjére, ami a 185 BPM (Beat Pro Minute = ütem per perc) is elérheti, javítja az aerob és anaerob keringést, erősíti és rugalmassá teszi az izomszöveteket és sokoldalúságánál fogva megdolgoztatja a nem aktív izmokat is.
 


Élhetsz tudatosan, boldogan, szépen is!!!!

Mérges vagy egy darabig – kitombolod vagy elfojtod – a lényeg, hogy egyszer abbahagyod és azt hiszed, hogy vége van. A harag ott volt a felszínen, tudtál róla, ami eddig fent volt, most a mélybe került, tudatod, szíved legmélyére. Ott vár mélyen – nem is tudsz róla – ,hogy aztán valamikor megint a felszínre tör. Minden hangulat és gondolat, tovább örökíti önmagát. Tehát, amikor együttműködsz a kellemetlen érzésekkel, akkor megöntözöd azt a magot, ami ezt a hangulatot táplálja azért, hogy újból kihajthasson, majd előbb vagy utóbb szokásoddá és elsődleges természeteddé válik, valódi önmagadat pedig a háttérbe szorítod.

E-szerint élj és jobb lesz az életed!


 
 
 
 
 
Zsírégetés - fitbox x fight - Fatkiller - mohács fitbox edzés - x fight x fight - fogyás fatkiller - sztárcsevics jános