Edzéstippek


Feromon

Mi is az a feromon? Hogyan működik? Miért keverik parfümbe? A kérdésekre választ kaphatsz...

Mi is az a feromon?
A feromonok a természetben megtalálható kémiai vegyületek, melyek megtalálhatók a rovarokban, az állatokban, és az emberekben is. Szerte az élővilágban fontos szerepük van, mint a kommunikáció legelső formái. Segítik az állatokat a területük megjelölésében, a társak felismerésében és a nemi érdeklődést is jelzik. Az adott faj más egyedeiből váltanak ki viselkedésbeli reakciókat.
Az embereknél is fontos szerepet játszik. A feromonok irányítják a nemi viselkedésünket és tesznek vonzóvá mások számára. Az első ilyen felismert feromon az Androstenone volt, amit a férfiak szervezete akaratukon kívül kiválaszt és vonzza a nőket.

EMBERI FEROMONOK
Kétféle feromon létezéséről tudunk jelenleg: az androstenone és az androstedione nevű tesztoszteronszármazékokról. az androstenone nőkben férfiakban egyaránt jelen van, míg az androstedione kifejezetten a férfiak izzadságában és vizeletében mutatható ki.
A Feromon a Görög pheran átvitel és a horman izgatni szavakból ered. A Feromonok a természetben megtalálható kémiai vegyületek. Mind az állatvilágban, mind az embernél fontos szerepet töltenek be a nonverbális kommunikáció területén.

Hogyan működnek?
Az orrban a Vomeronosal Organ, rövidebb nevén VNO fogja fel a feromonokat. Ez a szervünk körübelül 7 centiméterre az orrüregünkben helyezkedik el. A feromonok tudatosan nem érzékelhetőek az emberi orr számára, mivel illatuk nincs!

Miért működik?
A VNO segítségével az orron át a feromonok stimulálják a Hypotalamus-t, ami nemi vágyat, testi és lelki vonzalmat okoz.
Kutatási eredmények
A San Francisco-i Egyetem egyik kutatócsoportja, Norma McCoy vezetésével bebizonyította, a feromon molekula különös hatással van a férfiakra és a hozzáadásával készült parfümnek senki sem tud ellenállni. Már tudják, mi a "szexuális mágnes".
A feromon-kísérletben 36 nő vett részt. Többek közt portugál, kínai, brazil, amerikai, mexikói , japán, spanyol és izraeli származású hölgyek. A kísérletben való részvétel feltétele volt, hogy mindegyikük heteroszexuális, egyedülálló, egészséges nő legyen, aki nem szed fogamzásgátlót és rendszeres menzesze van.
És az eredmény? Azon nők 74 százalékánál, akik a feromonos parfümhöz jutottak, jelentősen megnövekedett az intim kontaktusok száma. Gyakrabban randiztak, csókolóztak és szeretkeztek. A kísérletben részt vett nők 23 százaléka - akik feromon nélküli parfümöt használtak - nem örvendett nagyobb sikereknek, mint általában.
Mi következik ebből?
A parfüm tehetséget nem ad, tehát attól, hogy magadra fújod, még nem fognak a csajok vagy a pasik a lábad előtt heverni, de nagyobb lesz az esélyed arra, hogy egyéb adottságaid: beszélőkéd, testi adottságok, stb. kiegészüljenek egy újabb "fegyverrel", melynek segítségével nagyobb hatásfokkal tudod megtalálni leendő partnered. :-)

Ha vannak saját feromonjaink, akkor miért van szükség feromon tartalmú parfümre?
Egyszerű a válasz: a kulturális szokásaink miatt. Mert hát mi is az első dolgunk minden reggel? Lezuhanyozunk, majd dezodorokat fújunk magunkra, esetleg bekrémezzük bőrünket, különböző kozmetikumokat használunk, melyek még jobban elszigetelik a testünk valódi illatát, kémiáját. Következő cselekedetünk, hogy tetőtől talpig beborítjuk testünket különböző ruhadarabokkal, aminek következtében bőrünk felületének közel 90%-át elfedjük. Márpedig a feromonokat a bőrfelszínen keresztül bocsátjuk a levegőbe. Ezen kívül az evolúció során folyamatosan elveszítettük feromontermelő képességünk, hiszen a már említett okok miatt úgy sem nagyon tudtuk érezni vágykeltő "illatukat".
Amikor a Feromon tartalmú parfümöt használod, az elveszített feromonokat pótolod, így újra létrehozod a test kémiáján alapuló ösztönös kommunikációs eszközöd. Az ellenkező nem - hidd el - válaszol ezekre az intenzív jelekre. Egyszerűen csak annyit éreznek, hogy valamiért nagyon vonzódnak hozzád és jól érzik magukat a társaságodban! 

kAPHATÓ:
- Tourinform Mohács (Önkormányzati Hivatal)
7700 Mohács, Széchenyi tér 1.

-S-Work Kft – Fly Mix Kft bemutató terem
7700 Mohács, Dózsa Gy. út 34. (Fecske Papírbolt mellett)

- Edzéseken – órarend itt >>

Mi is az XFight

Az XFIGHT az egész világon fantasztikus népszerüségnek örvendö egész testet igénybevevö Fitnessz sportág. Egy színes, változatos óra, a Tae Bo, Tae Kwon Do, Muay Thay, Kick Box, Box, Fight Do, Combat stílusokat egyesítve. Ez az intenziv Workaut, a ritmust adó zenéjére, ami a 185 BPM (Beat Pro Minute = ütem per perc) is elérheti, javítja az aerob és anaerob keringést, erősíti és rugalmassá teszi az izomszöveteket és sokoldalúságánál fogva megdolgoztatja a nem aktív izmokat is.
 


Élhetsz tudatosan, boldogan, szépen is!!!!

Mérges vagy egy darabig – kitombolod vagy elfojtod – a lényeg, hogy egyszer abbahagyod és azt hiszed, hogy vége van. A harag ott volt a felszínen, tudtál róla, ami eddig fent volt, most a mélybe került, tudatod, szíved legmélyére. Ott vár mélyen – nem is tudsz róla – ,hogy aztán valamikor megint a felszínre tör. Minden hangulat és gondolat, tovább örökíti önmagát. Tehát, amikor együttműködsz a kellemetlen érzésekkel, akkor megöntözöd azt a magot, ami ezt a hangulatot táplálja azért, hogy újból kihajthasson, majd előbb vagy utóbb szokásoddá és elsődleges természeteddé válik, valódi önmagadat pedig a háttérbe szorítod.

E-szerint élj és jobb lesz az életed!


 
 
 
 
 
Zsírégetés - fitbox x fight - Fatkiller - mohács fitbox edzés - x fight x fight - fogyás fatkiller - sztárcsevics jános