Edzéstippek


Miért veszélyes a férfiakra nézve az elhízás?

Az urak esetében sem pusztán esztétikai gond a túlsúly. Függetlenül attól, hogy egy ereje teljében lévő 30-as, 40-es férfi nem túl vonzó 20-30 kiló felesleggel. Ám ennél sokkal nagyobb probléma, hogy a férfi másképpen hízik, mint egy nő. Egy nő súlyfeleslege megtelepedhet akár a combon, a fenéken vagy a csípőn is. De láttak már nagy fenekű, vastag combú férfit lapos hassal? Bizony nem! Ennek az az oka , hogy a férfiak leginkább a hasukra híznak. Ez pedig azért veszélyes, mert nagy mennyiségű zsír halmozódik fel a hasukon, derekukon, veszélyeztetve ezzel a belső szerveket. A hasat átölelő zsírréteg körbeveszi, szinte megfojtja a belső szerveket, megnövelve ezzel a szív-és érrendszeri betegségeket, cukorbetegséget, vérnyomás-és koleszterin okozta betegségek kialakulásának esélyét.
Olyan teher ez az emberi testnek, amelyet hosszú távon biztosan nem tud elviselni.

Megoldás; a tudatos táplálkozás / diéta ill. rendszeres mozgás / sport!

Míg a nőkre nagy hatással vannak a magazinokban látott hírességek, modellek, érdeklik őket a legújabb fogyókúrás módszerek és szerek, kipróbálják az alacsony kalóriás recepteket, addig mindez a férfiakra egy csöppet sem igaz. Nem érdekli őket a híres és sármos férfiak, messziről elkerülik az olyan kifejezéseket, mint zóna-vagy Atkins-diéta, fogalmuk sincs, mi fán terem a zsírszegény joghurt vagy az alacsony kalóriatartalmú étel.
Nem kizárt, hogy akadnak kisebb próbálkozások. De ez mindössze addig terjed, hogy hajlandó rendszeresen mozogni, ami persze azért sokat jelent az egészség megőrzése szempontjából, de sajnos ez sem működik hosszú távon.

Amíg maga a férfi nem akar fogyókúrázni, hiába rakunk elé otthon salátát vagy könnyű levest, amint kihúzza a lábát a lakásból, máris egy kifőzde felé veszi az irányt. Amit a nő, a feleség vagy barátnő tehet, az sajnos, szinte csak az otthoni keretekre korlátozódik.
Mivel a ház ura még nem kész a fogyásra, kénytelenek vagyunk olyan ételeket kreálni neki, amelyekhez már hozzászokott. Igyekezzünk azonban minden ételtípushoz nagy adag salátát is kínálni. Ha egyébként azt eheti, amit szeret, duzzogva, de meg fogja enni mellé a salátaféléket is.
A zöldségek által jobban telítődik majd a gyomra, és ezért a megszokottnál valószínűleg kevesebbet fog enni.

Ügyelhetünk az ételek elkészítési módjára is. Próbáljunk több barna rizst kínálni az olajos, zsíros sült burgonya helyett, az is valami. A húsokat készíthetjük sütőzacskóba, alufóliába csomagolva, így nagyon kevés hozzáadott zsírt, olajat kell felhasználnunk.
Vásároljunk otthonra alacsony zsírtartalmú tejtermékeket.
Ne vásároljon szénsavas vagy cukros üditőket. Ne fogyasszon este sört.
Főzéshez csak olivaolajat használjon.
Egyen a párja naponta legalább egy zsírszegény joghurtot.
Ha eddig nem reggelizett, ragaszkodjon hozzá, hogy legalább kis müzlit, rozskenyeret vagy gyümölcsöt egyen munkába indulás előtt.
Igyon napjába többször zöld-vagy borsmenta teát, az serkenti a zsírégetést.

Ertesse meg vele, hogy segíteni szeretne, hogy a fogyókúra sikeres legyen! 

kAPHATÓ:
- Tourinform Mohács (Önkormányzati Hivatal)
7700 Mohács, Széchenyi tér 1.

-S-Work Kft – Fly Mix Kft bemutató terem
7700 Mohács, Dózsa Gy. út 34. (Fecske Papírbolt mellett)

- Edzéseken – órarend itt >>

Mi is az XFight

Az XFIGHT az egész világon fantasztikus népszerüségnek örvendö egész testet igénybevevö Fitnessz sportág. Egy színes, változatos óra, a Tae Bo, Tae Kwon Do, Muay Thay, Kick Box, Box, Fight Do, Combat stílusokat egyesítve. Ez az intenziv Workaut, a ritmust adó zenéjére, ami a 185 BPM (Beat Pro Minute = ütem per perc) is elérheti, javítja az aerob és anaerob keringést, erősíti és rugalmassá teszi az izomszöveteket és sokoldalúságánál fogva megdolgoztatja a nem aktív izmokat is.
 


Élhetsz tudatosan, boldogan, szépen is!!!!

Mérges vagy egy darabig – kitombolod vagy elfojtod – a lényeg, hogy egyszer abbahagyod és azt hiszed, hogy vége van. A harag ott volt a felszínen, tudtál róla, ami eddig fent volt, most a mélybe került, tudatod, szíved legmélyére. Ott vár mélyen – nem is tudsz róla – ,hogy aztán valamikor megint a felszínre tör. Minden hangulat és gondolat, tovább örökíti önmagát. Tehát, amikor együttműködsz a kellemetlen érzésekkel, akkor megöntözöd azt a magot, ami ezt a hangulatot táplálja azért, hogy újból kihajthasson, majd előbb vagy utóbb szokásoddá és elsődleges természeteddé válik, valódi önmagadat pedig a háttérbe szorítod.

E-szerint élj és jobb lesz az életed!


 
 
 
 
 
Zsírégetés - fitbox x fight - Fatkiller - mohács fitbox edzés - x fight x fight - fogyás fatkiller - sztárcsevics jános